NE UŽIVAJTE PRED LJUBLJENJEM: Zdravilo, ki naredi seks manj prijeten

Trendi

Nekatere navade pred spolnim odnosom lahko slabo vplivajo na človekovo zdravje. Med drugim zdravnik odsvetujejo uriniranje in uživanje zdravil antihistaminikov.

Ženske pred spolnim odnosom ne bi smele urinirati, saj to povečuje tveganje za nastanek infekcij, je povedal urolog David Kaufmann za Daily Mail. Po drugi strani je za ženske priporočljivo uriniranje po seksu, saj se na ta način izperejo bakterije, ki bi lahko sicer povzročile infekcijo.

Zdravniki trdijo, da so za zdravje žensk tvegani tudi prepogosti spolni odnosi. Dolgotrajni seks ali preveč spolnih odnosov lahko prav tako privede do infekcije urinarnega trakta, če bakterije med spolnim odnosom zaidejo v urinarno cev.

Simptomi se pojavijo dan ali dva po okužbi, kot bolečina pri uriniranju, sprememba barve urina in pogosto uriniranje, na primer. Če se ne zdravi pravočasno, lahko privede do infekcije mehurja in ledvic.

Raziskave so pokazale, da lahko na spolnost vpliva tudi uživanje antihistaminikov. Gre za zdravila, ki se uživajo ob simptomih alergij, kot so izpuščaji, srbečica, otekanje, … To so zdravila, ki sproščajo tkiva vse od ustne votline do genitalnega področja.

Ženska se bo zato težje vzburila in proizvedla manj vaginalne sluzi. Ne le, da je seks zaradi sluzi bolj prijeten, pospešuje tudi orgazem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija