"NE SMEMO PRISTAJATI NA DIKTAT": Svetniki GZOP javno pozvali Zadkovića k izvajanju programa

Piran

Kar sedem od osmih piranskih svetnikov iz vrst Gibanja za Občino Piran je v javnost posredovalo izjavo, v kateri opozarjajo na neizvajanje programa dela gibanja, sami pa so bili z veliko podporo izvoljeni za njegovo uresničevanje. Zanimivo in predvsem zgovorno pa je, da je med podpisniki tudi eden od podžupanov, Gabriel Franca, medtem ko drugega podžupana in svetnika GZOP, Karla Radovca ni na seznamu.

"Zavedamo se svoje odgovornosti, zato z odločnim delovnim pristopom pospešeno iščemo rešitev za nastali položaj, ko se nam odreka pravica in dolžnost aktivno delovati v smeri potrebnih sprememb," začenja svoj dopis skupina svetnikov iz vrst GZOP. V zapisu so se obregnili ob pomanjkanje medsebojne komunikacije z županom Đeniom Zadkovićem, kar po njihovih besedah nekateri več kot spretno izkoriščajo za manipulacijo in diskerditacijo tako njihove "stranke kot posameznikov, istočasno pa uresničevanje svojih parcialnih interesov pripisujejo drugim."

Spomnili so na dogajanje na minuli seji občinskega sveta"ki je bila vodena s strani župana in pravnice več kot porazno s polno proceduralnimi napakami," medtem ko se njim, kot svetnikom pripisujejo zasluge za padec proračuna. A kot pravijo, je razlog v nedoslednem ter predvsem neuravnoteženem in vsebinsko nerazumljenem proračunu.

"Brez dialoga ni napredka, saj ne moremo niti smemo pristajati na diktat," so poudarili in dodali, da sami delajo na bolj direktnem in konstruktivnim sporazumevanjem z županom. Usklajeno želijo delovati tudi s svojimi koalicijskimi partnerji, pri čemer želijo doseči uravnotežen, razvojno naravnan in strokovno ustrezno podprt in obrazložen proračun, potrebno reorganizacijo občinske uprave za bolj učinkovito delo skladno s programom Gibanja ter konstruktiven dogovor vseh možnih koalicijskih partnerjev in vseh ostalih relevantnih partnerjev.

"Podpiramo župana pri vseh vzajemno dogovorjenih aktivnostih in ciljih, pri čemer odgovorno dodajamo, da slednje nujno pričakujemo tudi od njega, saj smo s tako zastavljeno idejo delovanja tudi odšli na volitve. Zmagal ni eden posameznik ali trije, zmagali so vsi, ki v to idejo verjamejo še danes," so še zapisali v izjavi, pod katero so se podpisali Dina Kolar, Katja Blažič, Kristijan Cerovac, Gabriel Franca, Lara Fojan Zanutto, Davorin Petaros in Nevenka Kavčič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Janez Novak |  30 .03. 2019 ob  21: 54
@Mojca 3, dokler se ne izteče pogodba svetnikom, saj ovi upravljajo župana ;)
ManofSteel |  30 .03. 2019 ob  20: 54
...in ponavadi politiko diktirajo gostinci, ker oni največ prispevajo pri financiranju volilnih kampanj itd. V Izoli imamo slaščičarje turškega porekla, ki počasi, počasi kupujejo vse poslovne prostore ter so se usmerili celo v trgovino. Še diktirajo ti ceno katero boš imel. V kolikor si mu trn v peti...hitro se zgodi, da ostaneš brez placa v kolikor je ta občinski. Čeprav je ta oseba začela delat v trgovini pred njim desetletja. Še med sabo v družini se ne morejo zaradi pohlepa...sama foušija jih je. Piranska občina je polna takšnih parazitov...din din din samo to šteje ;) Toliko o pravljici z srečnim koncem...ostale bodo le mokre sanje :)))
ManofSteel |  30 .03. 2019 ob  20: 43
12
Jaz še nisem doživel, da bi na teh stolčkih sedeli ljudje za dobrobit vseh. Vsak posameznik je šel v politiko izključno z enim ciljem. Lasten interes...vse predvolilne obljube pa so le prodajanje megle. Vsi, ki imajo kaj v glavi, dobro vedo kam segajo te igrice... nekaterim pa je le odskočna deska za v DZ=EU ;)
Tom |  30 .03. 2019 ob  18: 47
16
Lahko samo rečem, da toliko licemerja in sprenevedanja kot smo deležni s strani novega župana, ni bilo nikoli.
Genio, privatna oseba, je v redu oseba, žal pa si je obul prevelike čevlje. Bolj kot obul, so mu jih nadeli. Nikoli ni hotel biti župan, zadeva se je zgodila.
Sam tava v temi, politike ne pozna, poleg tega mu ni prijetna, obdan s totalnim polomom od svetovalcev in vsaj enim podžupanom. Trudi se biti kos situaciji, a to so higher games. Predvsem pa ga fura ego, čeprav sam predava toliko proti temu. Ahahahaha....

Moje mnenje: ali se vsi različni bregovi usedejo in priznajo drug drugim napake, zmote in zablode in končno začnejo kaj delati, ali pa je bolje da dejansko Genio odstopi (in ljudje ga bodo imeli še raje) in gremo na nove županske volitve.

Ker to kar je zdaj, je lom. Po-lom.
čarli |  30 .03. 2019 ob  17: 07
23
Dragi svetniki, izvolili smo vas samo zato, da boste skupaj z županom delali za dobrobit občine in občanov. Vaš interes do dela, pa se že v začetku kaže kot ena klavrva zgodba iz preteklosti, zaradi katere so se nekateri prejšnji svetniki morali poslovit.
Lahko vas je sram in to zelo.
Vsi samo gledate lasten interes, kjer hočete imeti poleg vsakega finančnega odliva, en velik lonec povn cekinov. Kot v prejšni sestavi svetnikov, vam je mar samo za lastno rit.
V vsaki skupnosti je napredek možen samo takrat, ko se družno ustvarja projekte.
Vsi tisti, ki vam je mar prepiranje in spodtikanje, prosim, bodite doma in s takim načinom obnašanja, ne hodite ven iz bajte. Pa resno razmislite o svojem odstopu.
Občina Piran potrebuje razvoj, ma z vami ga ne vidim še nadaljnih 100 let.
Mojca |  30 .03. 2019 ob  14: 40
2 meseca.
Eho |  30 .03. 2019 ob  13: 34
Tam kjer se med ostalim tudi kdaj skregajo se zagotovo imajo tudi radi. Jeza tistega, ki ne pozna niti malo samo-interesa je več vredna kot ljubezen tistega, ki je sebičen. Pri nekaterih ljudeh so odkritosrčnost in samozavest tesno povezani, kar za Đenijota velja kot pribito. Bolj kot je človek odkrit in odprt, manj ga je strah, saj se tako lahko brez bojazni izpostavlja in razkriva.