NE POZABITE DEŽNIKOV: Možni močnejši nalivi in naraščanje vodotokov

Vreme

Na severu države se lahko zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v zahodni in osrednji Sloveniji. Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji močno narastejo hudourniki in manjši vodotoki, čez dan pa tudi drugod po državi.

Povprečno bo večinoma padlo od 40 do 70 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno pa zaradi nalivov od 80 do 120 litrov na kvadratni meter. Zaradi možnega naraščanja hudournikov in manjših vodotokov na Arsu opozarjajo na možna razlivanja.

Na Arsu umiritev razmer pričakujejo v noči na četrtek. Sodeč po napovedi bodo takrat sprva možne še občasne krajevne padavine, čez dan pa se bodo oblaki počasi trgali. Možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Konec tedna bo večinoma sončen in topel, popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Sicer naj bi bile danes najnižje jutranje temperature od 14 do 17, ob morju do 19 stopinj Celzija. Čez dan se bo ohladilo. Najvišje dnevne temperature naj bi bile od 15 od 20, ob morju in v Beli krajini pa do 25 stopinj.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

Jojo |  12 .07. 2018 ob  05: 57
Eno leto ni enako drugemu,vsako je poglavje zase