NE, NI NOSEČA: Več kot mesec dni ni odvajala blata; o problemu je spregovorila na družbenih omrežjih (VIDEO)

Trendi

Redno odvajanje blata je ključno za dobro zdravje. Na peristaltiko zelo vplivajo gibanje, poživila, zdravila in stres ter vrsta hrane, ki jo uživate. Zaprtje ali driska pa sta lahko opozorilo za resnejše težave s prebavo. Neka Škotinja več kot mesec dni ni mogla opraviti velike potrebe. Potem je pokazala svoj trebušček in osupnila uporabnike TikToka. Videti je bila kot ženska v 8. mesecu nosečnosti.

Govora je o Sherin Docherty s hudo črevesno motnjo. Zdravniki več mesecev niso mogli ugotoviti, kaj natanko se z njo dogaja. Pripetilo se ji je, da več kot mesec dni ni mogla odvajati blata, o svojem problemu pa je javno spregovorila na družbenih omrežjih, poroča Daily Mail.

S svojimi 249 tisoč sledilci je na TikToku delila zgodbe o težavah, s katerimi se sooča, vse od močno otečenega trebuha do razpadajoče želodčne vrečke, ki jo ima po operaciji črevesja. Prejela je veliko števil pohval drugih spletnih uporabnikov za njene iskrene izpovedi, med drugim je opisala tudi obiske pri zdravnikih, ki ji nikdar niso dali pravega odgovora o tem, kaj se z njo dogaja.

Njena popularnost na TikToku je sledila potem, ko je objavila sporočilo, da že 34. dan ni odvajala blata. In ko je pokazala svoj trebušček, je bila videti kot v 8. mesecu nosečnosti. Posnetek ima več kot milijon ogledov. Nekaj mesecev je bila v bolnišnici, kjer je štiri tedne jemala zdravila za lajšanje blata, nato so jo operirali in ji v želodec vstavili posebno vrečko.

@cherineandcathydoll

Im so done with being like this ????????

♬ original sound - Cherine

Vrečka zbira telesne odpadke skozi odprtino, ki se oblikuje med debelim črevesom in trebušno steno. Dan po operaciji je končno odvajala blato, ob čemer je trpela najhujše bolečine do tedaj. Skrb ji vzbujajo tudi težave z dihanjem, saj ima tretjo stopnjo kronične ledvične bolezni in astmo. Boji se, da bi se astma še poslabšala.

@cherineandcathydoll

Surgery went well guys!! Im in so much pain but not long and I will be back to my cheery self. Night noght for now!! ❤️❤️

♬ original sound - Cherine

@cherineandcathydoll

I genuinely wouldnt have got through all of this without all the support from you guys!!! I will continue documenting this journey and raising awareness ????????????????

♬ original sound - Cherine

@cherineandcathydoll

THANK YOU to the NHS for SAVING MY LIFE!! ????‍⚕️????‍⚕️????‍⚕️????????????????????????

♬ tiptap foot transition - the yonn don.

Zdravniki so ji nameravali operativno odstraniti del debelega črevesja, ki bi ga zatem povezali s preostalim prebavnim sistemom. To je zahtevna operacija, ki traja 12 ur. Zaradi dolge čakalne vrste so jo odpovedali. Sicer pa tudi prejšnja operacija ni minila brez zapletov. Kolostomska vrečka je namreč puščala, še vedno pa ne pozna razlogov za težave s črevesjem. Kot je še dejala, so ji sledilci pomagali ohranjati dobro voljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija