NE NASEDITE GOLJUFU! Oglašuje telefon, a ga nikoli ne dostavi (FOTO)

Kronika

Policisti iz Šentilja opozarjajo na goljufa, ki preko spletnega oglasnika ponuja v prodajo visokocenovni mobilni telefon, ki pa ga že več naročnikov kljub plačilu do zdaj ni prejelo. Uporabniki oglasnika naj se zato na oglas ne odzivajo, če jih je osumljeni že ogoljufal, pa naj to sporočijo policiji, so pozvali na Policijski upravi (PU) Maribor.

Policiste Policijske postaje Šentilj so v maju 2020 že nekajkrat obvestili o goljufijah, ki jih je osumljen 36-letni slovenski državljan. Ugotovili so, da na spletnem oglasniku Bolha.com že od aprila objavlja oglas za prodajo mobilnega telefona iPhone 11 Pro 256 GB, Space Grey. Ob oglasu je navedena cena 800 evrov.

Kot so opozorili na PU Maribor, je osumljeni z oglasom preslepil že več kupcev po vsej Sloveniji in tudi iz drugih, sosednjih držav, ki so mu nakazali denar, telefona pa nikoli niso prejeli.

Mariborski policisti zato pozivajo, naj se uporabniki portala na oglas ne odzivajo. Če jih je storilec že ogoljufal, pa naj to sporočijo kateri koli območni policijski postaji ali pa pokličejo Policijsko postajo Šentilj na telefon 02 650 08 50.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  04 .06. 2020 ob  20: 48
Ma sej nimas gor nic pametnega za kupit,se tisti oglasi ki so v imenu dobrosrcnosti recimo podarim zgledajo tako:
Podarim omaro v cetrtem nadstropju,sami si jo odmontirajte in odpeljite,
Podarim gradbeni materijal od stare hise za zasip,
Podarim zelezno 200kg tezko omaro,lasten prevoz(pol pa ko jo deset klice se ji zdi posteno da zaracuna 30e,tolko kot na surovini)
Podarim les od palet in odpadno peno..
Danjel |  04 .06. 2020 ob  17: 16
In kaj vam je rablo 10 let za razumet, da je bolha raj nategunov. Sam sem nekajkrat rabil poceni telefon za delavce doma, 3 telefone sem kupil. 2 sta me komplet nesramno nategnila (nedelujoč telefon potreben popravila, popravilo 50€) , drugič poslal brez polnilca naknadno poslal ker je pozabil in še mel muda računat mi poštnino spet. Iz nuje sem pač plačal in pogoltnil. Najhujši primer pa je ko je prišla gorila mi na dom prodat CD, kateri ni delal. Dal sem mu celo 5€ več ker nisem imel drobiža. Pridem domov CD napiše da je pokvarjen. Ga ne bere. Ga kličem in mu napišem, ni blo ne odgovora ne nič. Preprosto prišel mi na dom, me nategnil in pol tišina. 20€ šlo rakom žvižgat. JAZ NA TEJ STRANI, BOLHA.COM NE PRODAM, NE KUPIM VEČ ENE STVARI V ŽIVLJENJU! DOVOLJ! TO JE RAJ ZA NATEGUNE. PREVIDNO, IZOGIBAJTE SE TE STRANI. To imajo naštudirane vzorce, ki delujejo večinoma krat ker folk nima ne časa ne volje se ukvarjat z civilno tožbo , policijo itd.