NE NASEDAJTE! Nagradna igra, v katerem ste zadeli iPhone, je najverjetneje goljufija

Slovenija

Spletni portal Varni na internetu je prejel več prijav uporabnikov zaradi lažnih nagradnih iger, ki jih izvajajo v imenu različnih slovenskih podjetij. "Recept, kako prepoznate lažne obljube, je zelo preprost. Pomislite, preden kliknete in se spustite v lov za nagrado. Vprašajte se, zakaj bi vam nekdo dal nagrado, vredno skoraj tisoč evrov, v zameno za en sam klik, 1 evro ali vašo telefonsko številko," pravijo.

Zadnja različica nagradne igre, ki so jo obravnavali, deluje tako, da uporabnik prejme SMS sporočilo s povezavo do lažne nagradne igre, pri kateri nepridipravi v zameno za izpolnjeno anketo obljubljajo darilne bone ali najnovejši model pametnega telefona. Uporabniki so pri tem zvabljeni, da izdajo podatke o svoji kreditni kartici.

Kot svetujejo pri Varni na internetu, je pametno tovrstna sporočila preprosto ignorirati in ne klikati na povezave. V primeru, če smo podatke o svoji kreditni kartici zaupali goljufom, je najbolje takoj poklicati svojo banko. Če smo jim dali svojo telefonsko številko, kontaktiramo svojega mobilnega operaterja, v primeru oškodovanja pa obvestimo policijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija