NE NA PROMENADE, MED VIKENDI JE 'NAVAL' NA TO SMRTNO NEVARNO LOKACIJO: Tekači, kolesarji, celo konjeniki; PU Koper svari! (FOTO)

Koper

Koprski policisti pozivajo k spoštovanju prometne signalizacije na gradbišču drugega tira. Kot izpostavljajo, so ceste, namenjene tovornemu prometu, za tekače, pešce in kolesarje smrtno nevarne.

Na trasi drugega tira so izvajalci zgradili preko 20 kilometrov novih cest – gre za gradbiščne dovozne ceste, ki so namenjene izključno tovornim vozilom in drugim gradbenim strojem, nekatere od njih pa dovoljujejo še dostop lokalnim prebivalcem, so pojasnili na Policijski upravi Koper.

Kljub temu, da je na vseh lokacijah postavljena zelo vidna prometna signalizacija, ki prepoveduje promet za vse, vključno kolesarje, policisti in delavci opažajo kršitve. V toplejših dneh se je število kršiteljev prepovedi vožnje na teh lokacijah močno povečalo, predvsem med vikendi. "Po gradbenih cestah lahko vidimo tekače, pohodnike, kolesarje, celo konjenike," so zapisali na koprski policiji.

Kot so izpostavili, se po novo zgrajenih cestah dnevno vozi več sto tovornih vozil, ki prevažajo predvsem razsuti tovor, ta pa velikokrat pade s tovornjaka. "To je seveda izredno nevarno za vse mimoidoče," so opozorili.

Kršitelje opazijo predvsem na dveh lokacijah, in sicer na cesti Stepani–Tinjan–Osp, kjer je prepovedan promet, ter na že prej obstoječi cesti od Kozine proti dolini Glinščice, ki ima določene omejitve in obvoz za kolesarje. Enaka prepoved velja tudi iz Italije proti Sloveniji, so dodali.

Tistim, ki menijo, da so poti varne, policisti odgovarjajo, da ni tako. "Opozarjamo, da so te ceste smrtno nevarne. Apeliramo tako na državljane Slovenije kot tudi na državljane Italije, da upoštevajo prometno signalizacijo," so sklenili poziv. Za kršitev je sicer zagrožena globa 160 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  09 .04. 2022 ob  23: 03
Ou ma ti lahko komot zgazis koga z kamjonom itak se pol lahko izgovarjas da ker je bil znak nisi tam pricakoval nobenga
Opazovalec |  09 .04. 2022 ob  07: 07
Ja tej konjenike pa gledam tudi na parencani med Bertoki in Šlofijami.....ma nobeden ne pobere govna s asfalta.
Martin Kacur |  09 .04. 2022 ob  06: 58
-2
ma hvala bogu da se zabarji ustavijo na črnem kalu. imamo malo več mira
vseved |  08 .04. 2022 ob  16: 07
16
Kje je prolem? Postaviš patrulje, pa kaznovat vse po vrsti.