NE KURITE V NARAVI, SAMO VČERAJ DESET INTERVENCIJ! Primorski gasilci vsakodnevno v boju z ognjem (FOTO)

Kronika

"Občane ponovno pozivamo, da je za naše območje razglašena velika stopnja požarne ogroženosti in naj zato NE kurijo odpadkov v naravnem okolju, prav tako naj ne odlagajo ogorkov oz. nikakšnih stvari, ki bi spodbudile požar," so včeraj na svojem Facebook profilu opomnili sežanski prostovoljni gasilci. V zadnjih dneh se požari v naravi kar vrstijo.

Včeraj je ob 12.24 v Gorenji Trebuši gorelo v naravnem okolju. Požar je uničil približno tri hektare gozda in travniške površine ter tri stebre električnega daljnovoda. Pogasili so ga gasilci PGD Dolenja Trebuša in Most na Soči.

Ob 16.05 je gorelo ob regionalni cesti Miren–Opatje selo. Manjši požar je pogasil mimoidoči občan, gasilci PGD Kostanjevica pa so območje preventivno zalili z vodo.

Ob 16.20 je v bližini Dornberka gorel travnik. Požar na površini okrog 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Dornberk.

Ob 15.42 je za železniško postajo v kraju Batuje gorelo v naravi. Požar so pogasili gasilci iz PGD Selo in GRC Ajdovščina. Zgorelo je približno hektar trave in grmičevja. 

Ob 17.52 je v vasi Kozana gorela trava na površini približno 50 kvadratnih metrov. Požar, ki je poškodoval tudi telefonski drog, so pogasili gasilci PGD Dobrovo.

Ob 13.38 je pri Šolskem centru v Postojni gorela suha trava. Gasilci PGD Postojna so pogasili požar na površini približno 60 kvadratnih metrov ter pregledali okolico.

Ob 14.17 je v bližini Stare vasi v občini Postojna občan kljub prepovedi kuril kupe vejevja. Gasilci PGD Postojna so požar na skupni površini približno 30 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 14.00 je med naseljema Štorje in Podbeže v občini Sežana gorelo nepogašeno kurišče v naravi. Gasilci ZGRS Sežana so pogasili požar na površini približno 100 kvadratnih metrov.

Ob 13.30 je gorelo v naravi v bližini naselja Križ v občini Sežana. Gasilci ZGRS in PGD Sežana so pogasili požar divjega odlagališča in zaraščajoče površine v njegovi bližini, skupne površine okoli 300 kvadratnih metrov.

Ob 11.12 je v okolici naselja Podgrad pri Vremah v občini Divača gorelo v naravi. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana in PGD Divača, ki so pogasili približno hektar travnate površine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija