NE BOSTE VERJELI: Od ponedeljka dalje vas čaka tole!

Slovenija

Kot piše vremenski portal Ciklon, nas čaka dolgotrajno poslabšanje vremena oziroma si od ponedeljka dalje lahko obetamo nestabilno vreme. Temperature bodo pod 20 stopinj Celzija, ponekod ob določenih dnevnih tudi pod 15 stopinj Celzija. Najlepša dneva v prihodnjih sedmih dne bosta tako danes in jutri, čeprav niti ta dva dneva ne bosta povsod povsem suha.

Kot je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje, bo danes precej sončno, več spremenljive oblačnosti bo nad hribovitimi kraji na zahodu, kjer lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. 

V soboto zjutraj in dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo na vzhodu manj verjetne. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Zbudili smo se v mavrično jutro

Obalo je danes zjutraj presenetila ploha, še večje presenečenje pa je sledilo, saj se je na nebu izrisala velikanska mavrica, njene fotografije pa so hitro zaokrožile po socialnih omrežjih. Z gotovostjo lahko trdimo, da smo se prebudili v eno najlepših juter v tem mesecu.

Foto: Danijel Kelava

Foto: Danijel Kelava

Obeti

Tudi v nedeljo bo zjutraj in dopoldne sončno, popoldne pa bodo možne krajevne plohe in nevihte. V ponedeljek bo oblačno, dež se bo dopoldne razširil nad vso državo. Hladneje bo.

Vremenska slika

Nad Alpami in osrednjim Sredozemljem se zadržuje šibko območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s šibkimi vetrovi severnih smeri doteka topel in bolj suh zrak.

Foto: Danijel Kelava

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno jasno, predvsem v Alpah in Istri lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta. V soboto bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa bodo plohe in nevihte spet pogostejše. Ob Jadranu in v krajih vzhodno od nas bo ostalo večinoma suho.

Biovreme

Najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija