NAZIV ŠAMPIONA IN 17 MEDALJ ZA VINAKOPER: Rumeni muškat najboljši na državnem ocenjevanju vin

Koper

Na 46. državnem ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona pod okriljem 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je koprska klet Vinakoper osvojila naziv šampiona in še 17 medalj.

Rumeni muškat 2019, ki so ga pridelali v kleti Vinakoper, je v kategoriji Mirna vina aromatičnih sort – suha prejel naziv absolutnega zmagovalca – šampiona, poleg tega pa je Vinakoper s svojo bogato paleto vrhunskih vin osvojil še 17 medalj.

Kot pojasnjujejo v največji kleti v slovenski Istri, je Rumeni muškat letnika 2019 odraz rodovitne istrske zemlje in prijetnega mediteranskega podnebja. Zmagovalno vino so pridelali iz skrbno obranega grozdja, budno oko kletarjev in enologov pa je poskrbelo, da so na naraven način v aromatičnem muškatu ohranili note, ki spominjajo na limono, grenivko, kandirano pomarančno lupino, cvetove citrusov in muškatni orešček. Vino sončne in sijoče zlate barve je idealno za čas, ko imamo na mizah lahke in poletne jedi. Lepo se poda h karpaču iz brancina z granatnim jabolkom, solati iz hobotnice in škampom, s svojo aromatičnostjo pa lepo pospremi tudi fuže s tartufi.

Zmagovalno vino, poleg preostalih odličnih vin iz koprske kleti, lahko kupite v vinskem butiku v Kopru in dveh prodajalnah v Ljubljani ter v vseh bolje založenih trgovinah po Sloveniji.

Sicer so sveže bele sorte vsekakor nepogrešljiv spremljevalec vsakega poletja, poleg zmagovalnega Rumenega muškata pa imajo v kleti Vinakoper tudi odlično malvazijo in to v različnih oblikah – od penin in prijetnih sadnih vin, pa vse do desertnih različic iz sorte malvazija. Še več, večino vin iz bogate zakladnice koprske kleti so letos osvežili tudi z novim videzom, prav tako so v vinskem butiku na voljo različni darilni paketi, kjer se odlična vina spajajo z drugimi lokalnimi dobrotami.