NAVIJAČI RAZDEJALI IN OKRADLI BENCINSKI SERVIS PRI DEVINU: Na Škofijah so jih pričakali koprski policisti (FOTO)

Kronika

Kaj točno se je zgodilo in kolikšna škoda je bila povzročena, tržaški policisti še ugotavljajo. Navijači Milana so se med potjo na nogometno tekmo v Zagreb ustavili na avtocestnem počivališču pri Devinu v smeri Trsta, kjer je prišlo do izgredov. Posredovati je morala policija.

To je fotografija, ki so jo na svojem Facebook profilu včeraj popoldne objavili navijači Milana med enim od postankov na poti v Zagreb.

Sinoči se je nogometni klub AC Milan v Zagrebu pomeril s tamkajšnjim Dinamom. Na nogometno tekmo je popoldne odpotovalo devet avtobusov z okoli 500 navijači. Med vožnjo so se ustavili na avtocestnem počivališču pri Devinu, kjer je prišlo do izgredov. Poleg tega naj bi okradli tudi trgovino na bencinskem servisu. Na kraju je morala posredovati policija.

Navijači so se nato odpeljali dalje, na mejnem prehodu na Škofijah so jih pričakali slovenski policisti, ki so jih pospremili do meje s Hrvaško.

Precej dela z navijači so imeli potem še hrvaški policisti, aretirali so jih 14, štiri domače in deset italijanskih. Že pred začetkom tekme je policija privedla šest nogometnih navdušencev, pet domačih in enega tujega, ker so poskušali vstopiti na stadion brez vstopnic, na prizorišče vnesti pirotehnična sredstva, bili so pod vplivom alkohola.

Do konca prvega polčasa je policija pridržala še pet gostujočih navijačev, ki so poskušali vnesti pirotehniko, bili so vinjeni in nosili so zaščitne maske.

Navijači Milana so na mejni prehod Obrežje prispeli včeraj popoldne, policija pa jih je nato 619 pospremila v tako imenovano "sterilno cono" na stadionu, ki je bila pod nadzorom. Preverjanje je potekalo brez težav in ni bilo nobenih varnostnih incidentov.

Tekma med Dinamom in Milanom je bila ocenjena kot "tekma visokega tveganja".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .10. 2022 ob  17: 11
-1
@maestral. Zaljiv sem bil do tjulnjev.
vid |  27 .10. 2022 ob  07: 00
Poznam kar nekaj takih navijacev. Ko na sanku sami zjutraj pijejo kavo bi se clovek spotaknil cez nje, tako so neopazni Ko so pa v tropu pa OLE OLE OLE OLE!!!!!!!
Njihova moc je v tropu, ko so sami se jih ne slisi.
pinkopalinko |  26 .10. 2022 ob  22: 15
-1
Avtor tega prispevka je očitno razcepljena osebnost:

1. "Precej dela z navijači so imeli potem še hrvaški policisti, aretirali so jih 14, štiri domače in deset italijanskih. Že pred začetkom tekme je policija privedla šest nogometnih navdušencev, pet domačih in enega tujega, ker so poskušali vstopiti na stadion brez vstopnic, na prizorišče vnesti pirotehnična sredstva, bili so pod vplivom alkohola.
Do konca prvega polčasa je policija pridržala še pet gostujočih navijačev, ki so poskušali vnesti pirotehniko, bili so vinjeni in nosili so zaščitne maske."

2. "Navijači Milana so na mejni prehod Obrežje prispeli včeraj popoldne, policija pa jih je nato 619 pospremila v tako imenovano "sterilno cono" na stadionu, ki je bila pod nadzorom. Preverjanje je potekalo brez težav in ni bilo nobenih varnostnih incidentov."

Morda pa sta bili v zagrebu dve tekmi med Dinamom in Milanom?

p.s. ali je po novem prepovedano nositi maske v javnosti?
SkateBordKite |  26 .10. 2022 ob  21: 30
@manemebasat sej ce ti nisi za te stvari ne rabis bit žaljiv do navijacev. Imas pac druga zanimanja in zadovoljstva. Navijaci imajo svoje klube
manemebasat |  26 .10. 2022 ob  17: 23
Navijac je kot tjulenj, ki ploska, ko mu vrzes ribo v usta. Panem et circenses.
SkateBordKite |  26 .10. 2022 ob  16: 21
@bubobubo točno tako! Samo nasi loleki mečejo vse v isti koš.
bubobubo |  26 .10. 2022 ob  14: 56
Biti navijač je nekaj povsem drugega kot se pretepati, krasti in delati nered povsod kjer se pojaviš, ne mešajmo navijaštva s huliganstvom
manemebasat |  26 .10. 2022 ob  14: 37
Za take je treba spet prizgat peči!
SkateBordKite |  26 .10. 2022 ob  09: 48
-20
Spet pišete bedarije? Sam sem milanist ze cel lajf in sem bil prisoten na tekmi tudi in sem na vsaki tekmi ki je in vam povem nekaj. V Italiji huliganstva kot ga poznamo na balkanu ni ze vsaj 25 let! Niti med merdami od interja in juventusa ni takih vec. Kaj sele da bi okradli trgovino. Pa kaj vi mislite da so vsi obubožani kot vi?
Ištrijan |  26 .10. 2022 ob  09: 40
23
Drhal zbrana na kupu