NATAŠA PIRC MUSAR DANES V TRST: Udeležila se bo otvoritve prenovljenih prostorov narodnega doma

Trst

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se bo danes pri Svetem Ivanu v Trstu udeležila slovesnosti ob otvoritvi prenovljenih prostorov tamkajšnjega narodnega doma. Pred tem se bo srečala z dijaki, po slovesnosti pa bo opravila dvostranski srečanji s tržaškim županom Robertom Dipiazzom in predsednikom FJK Massimilianom Fedrigo.

Slovesnost ob otvoritvi prenovljenih prostorov narodnega doma, ki bo potekala v slovenščini in italijanščini, prirejajo Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ), Svet slovenskih organizacij (SSO) in Avtonomna dežela Furlanija-Julijska krajina (FJK), je sporočila SKGZ.

Pred slovesnostjo se bo Pirc Musar srečala z dijaki štirih srednjih šol z območja Trsta, po njej pa bo opravila še dvostranski srečanji z Dipiazzom in Fedrigo ter njunima delegacijama. Zatem bodo gostje slovesnosti, vključno s predsednico republike, na vrtu doma simbolno posadili lipo, Pirc Musar pa se bo zatem srečala še z lokalnimi gospodarstveniki in podjetniki.

Predaja prostorov bodočim uporabnikom doma, Narodni in študijski knjižnici, Slovenskemu raziskovalnemu inštitutu ter društvoma SKD Slavko Škamperle in Marij Kogoj iz Svetega Ivana, se bo sicer zgodila v prihodnjih mesecih, je še sporočila SKGZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Justinopolis |  11 .10. 2023 ob  10: 44
Pričakovali bodo "persono", ki predstavlja suvereno evropsko državo, pričakali pa bodo "pujso Pepo". Matr se nam bodo režali.
kokodek |  11 .10. 2023 ob  08: 47
Ne upamo, da bo spregovorila o kampanji italijanske vlade, ki veliko milijonov namenja mladini, da se bo obiskala fojbo in se podučila o zločinskem slovenskem narodu !!!!