NASVETI, KAKO UREDITI SPALNICO: Bolj udobno vam bo in še boljše boste spali

Trendi

Vaša spalnica pove največ o vas, zato vam oblikovalci razkrivajo največje prednosti in slabosti, s katerimi lahko ta prostor preoblikujete v prostor sreče, kamor boste šli z užitkom spat.

Prvi nasvet: Dodajte zavese

Spalnica je zasnovana z mislijo na dober spanec. Če nimate težav s tem, da bi spali v popolni temi, so priporočljive temne zavese. Te bodo blokirale svetlobo, ki lahko zmoti naš naravni cikel spanja, pravi Habiba Koroma, oblikovalna in izvršna direktorica podjetja Buba K Design.

Drugo pravilo: Izogibajte se LED lučem

Zatemnitvene zavese so preprost in učinkovit način za preprečevanje svetlobe, a vseeno je v spalnici izredno pomembna dobra osvetlitev. "Strankam vedno svetujem, naj ne uporabljajo LED luči. Modra svetloba, ki jo oddajajo, namreč moti našo proizvodnjo melatonina," je še dejala oblikovalka.

Tretji trik: Popestrite prostor

Veliko ljudi potrebuje temo, da lahko udobno spijo. So pa tudi takšni, ki živijo v mestu in ne morejo brez zaves ali senčil, ker bi bili sicer brez zasebnosti. Tudi če že imate rolete, lahko svoj prostor vseeno popestrite še z živimi, barvnimi zavesami, pojasnjuje oblikovalka Tara McCauley.

Četrti namig: Ne puščajte golih tal

Če imate v spalnici gola tla brez ene preproge, bo prostor videti hladen in sterilen. V spalnici mora biti udobje na prvem mestu. Preproga bo vaš prostor ogrela in vam dala občutek ugodja, je še dejala McCauleyjeva za portal Apartment Therapy.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija