NASMEJTE SE OB RAZKRITJU ZELENIH SKRIVNOSTI IZOLANOV: Znana slovenska obraza v izolski poletni kampanji

Izola

Na Turističnem združenju Izola (TZI) so se z ozirom na lani pridobljen trajnostni znak Slovenia Green osredotočili na promocijo skrbi za okolje, obenem pa preko humornih videov podali obilo praktičnih nasvetov. Trajnost še nikoli ni bila tako zabavna!

Letošnje promocijske aktivnosti se v Izoli ponovno osredotočajo na povezanost z lokalnim okoljem in sodelovanje z domačini, z ozirom na lani prejeti zlati znak Slovenia Green pa je v komuniciranje pomembno vpeta tudi trajnost in skrb za okolje. Vsebina je vsaj trenutno brezčasna in večplastna. V prvi vrsti namreč s praktičnimi nasveti nagovarja same obiskovalce destinacije, prek predstavitve zeleno-modrih doživetij pa animira tudi tiste, ki Izole še ne poznajo, in jo predstavlja kot trajnostno destinacijo.

Izola je lani pridobila zlati znak Slovenia Green, ki je nagrada za trajnostna prizadevanja in okoljsko odgovorni turizem.

Tokrat so k sodelovanju povabili znan igralski par, Izolanko Mojco Fatur in Klemna Slakonjo in tako zasnovali 10 humornih zgodb, ki so jih združili pod imenom Male zelene skrivnosti Izolanov. V videe so vključene zagate, v katerih se nehote znajdeta Mojca in Klemen, domačini pa jima ob tem ponudijo trajnostne rešitve. In ne samo to. Zaupajo jima tudi kar nekaj praktičnih usmeritev, ki jima olajšajo bivanje v Izoli in omogočijo, da čas preživita kar se da uživajoče in brezskrbno. Zgodbe se dotaknejo raznolikih doživetij in tematik, od tega, kje parkirati, kje kupiti spominke, sveže sadje in zelenjavo, kje nam pojejo ptice in kje so najlepše vište.

Dopust, gneča na cestah… Riniti v izolsko mestno jedro ali… ? Si spominek nabrati nekje na plaži, mogoče v morju? Izolani imajo boljši predlog! Menite, da je voda iz plastenke zelo priročna? Izolani pa vas sprašujejo – Ste se že odžejali z "rižanskim biserom"? Kaj pa, ko nas že močno tišči in se zdi skrit kotiček v mestu kot nalašč za odgovoriti klicu narave? Ufff… Te in mnoge druge zagate bodo razrešene, ko razkrijete Male zelene skrivnosti Izolanov! 

Dobra polovica zgodb je že objavljena na portalu Visit Izola, prav tako pa na socialnih omrežjih: YouTube, Facebook in Instagram. Ob tej priložnosti pa so odprli tudi novo socialno omrežje TikTok. Na TZ Izola si obetajo, da bodo na humoren način in z znanima slovenskima obrazoma dosegli še več ljudi in jih ozavestili o pomenu pravilnega ravnanja.

Se tudi vi kdaj znajdete v dilemi, kako ustrezno ravnati? Preverite Male zelene skrivnosti Izolanov in se ob tem tudi dodobra nasmejte!

Zelena tema vpletena tudi v projekt Dan z domačinom

Spoznavanje zeleno-modrih skrivnosti Izole iz prve roke se bo nadaljevalo tudi konec poletja, ko bo v obliki dveh dokumentarnih videov objavljena promocijska kampanja Dan z domačinom. V pričetku pomladi so na TZ Izola pripravili istoimenski nagradni natečaj, ki je kot nagrado ponujal dobesedno to – dan preživet v družbi ene izmed domačink. V vlogi lokalnih vodnic sta se pomerili domačinki Sanela Kadić in Rozana Prešern, ki sta skupaj z njunimi prijatelji na ogled Izole in njene okolice popeljali Uršo Fornazarič in Tomaža Petka. Skupno preživljanje časa in dogodivščin, ki sta jih za gosta pripravili domačinki sami, je skrbno spremljala kamera, vendar tokrat brez vnaprej zapisanega scenarija in igranih kadrov.

Tomaž je svojo izkušnjo strnil tako:

"Ne morem verjeti, da še nikoli nisem bil v Kortah, čeprav v Izoli že neštetokrat. Ti pogledi od zgoraj navzdol, vsa ta okolica in prijazni domačini…"

Več misli in vtisov o projektu razkrijejo sredi poletja.