NAŠLI SO LUKO: Kamenček je iz Strunjana odnesel ob zavzetem delu na ekskurziji

Piran

V začetku tedna je splet preplavila zgodba mladega Luke, ki je Krajinskemu parku Strunjan po pošti vrnil kamenček. S tem simbolnim dejanjem je pokazal skrb za naravo, zato so se ga v Parku odločili poiskati. Oglasil se jim je danes in dogovorili so se, da bo v kratkem zopet obiskal Strunjan in skupaj bodo na njegovo željo kamenček odnesli na kraj, kjer ga je našel.

Kot so sporočili iz Krajinskega parka Strunjan, Luka obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani, kjer se šola za naravovarstvenega tehnika. V šoli njegovo ljubezen do naravne dediščine in varstva okolja še dodatno bogatijo s svojim modernim pristopom. Kamenček je pomotoma odnesel iz Krajinskega parka Strunjan ob zavzetem delu na strokovni šolski ekskurziji.

"Luka se bo v kratkem oglasil pri nas, skupaj bomo na njegovo željo kamenček odnesli na kraj, kjer ga je našel, za izjemno gesto pa ga bomo nagradili kakor smo obljubili. Dogovorili pa smo se, da bomo ob tem lahko posneli nekaj fotografij, ki jih bomo nato tudi javno objavili," so zapisali v Parku in spomnili, da naj nam bo Lukovo dejanje, napori mnogih posameznikov, ki svoj čas posvečajo ohranjanju narave ter trud, ki ga razne organizacije vlagajo v vzgojo in osveščanje najmlajših, vsem v vzor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija