NAŠLI POBEGLEGA VOZNIKA PO NESREČI: Za volanom je bil 23-letni Izolan

Kronika

Poročali smo že, da je minuli četrtek zvečer prišlo do prometne nesreče na Prešernovi ulici v Izoli, kjer je občan zaslišal močan pok. Ko je odšel pogledat, kaj se je zgodilo, je na kraju našel hudo poškodovanega 70-letnika. Izkazalo se je, da je prišlo do prometne nesreče s pobegom.

Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila minuli četrtek ob 21.00 na prehodu za pešce na Prešernovi ulici v Izoli, kjer je voznik trčil v 70-letnega domačina, nato pa s kraja odpeljal. Hudo poškodovanega moškega je našel občan, policisti pa so uspeli izslediti povzročitelja nesreče.

Ugotovili so, da je povzročil nesrečo in s kraja pobegnil 23-letni Izolan, ki ga zdaj čaka kazenska ovadba.

Sicer so policisti Policijske uprave (PU) Koper minuli konec tedna in na praznični ponedeljek posredovali v 198 primerih, na številko 113 so prejeli 709 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je bilo pet oseb lažje poškodovanih, v 17 prometnih nesrečah pa je nastala le materialna škoda. Zasegli so štiri vozila.

Obravnavali so še sedem vlomov in tri poskuse vloma, sedem tatvin, odvzem motornega vozila, prepovedano prehajanje državne meje in povzročitev splošne nevarnosti. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v 26 primerih, eno osebo so pridržali. Obravnavali so še 138 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija