NAŠLI MOŽA, KI JE NA OBALI POKRADEL ZA NEKAJ TISOČ EVROV PARFUMOV: Izposodil si je avto, ki ga ni vrnil

Kronika

Policisti PP Koper so marca letos obravnavali dva vloma v živilski trgovini, pri čemer je storilec odtujil več cigaret, v aprilu pa so policisti obravnavali tatvino v drogeriji, kjer si je storilec nezakonito prilastil več parfumov. Kasneje v istem mesecu pa so v tej isti drogeriji obravnavali še vlom, kjer je storilec ukradel še večjo količino parfumov.

S policijsko preiskavo je bilo ugotovljeno, da je navedena kazniva dejanja izvršil 43-letni državljan Slovenije iz območja Sežane.

Policisti so ugotovili tudi, da je isti storilec vlome izvrševal ne samo na območju Kopra ampak tudi na območju Ljubljane. Ločeno od navedenih tatvin in vlomov so policisti PP Ljubljana Moste obravnavali tudi kaznivo dejanje zatajitve, saj si je 43-letni Sežančan izposodil osebni avtomobil in ga kljub dogovoru ni vrnil oškodovancu.

Sežančanu so policisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin in zatajitve privedli na Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je zanj odredilo pripor.

Za kaznivo dejanje velike tatvine je v Kazenskem zakoniku predpisana kazen zapora do petih let; za kaznivo dejanje tatvine je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta; za kaznivo dejanje zatajitve pa zakon predpisuje kazen zapora do dveh let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija