NAŠLI 3-LETNIKA, KI JE VEČ DNI PREŽIVEL SAM V DIVJINI: Ključna je bila bližina vode (VIDEO)

Svet

Skoraj neverjetna zgodba prihaja iz Avstralije, kjer so danes našli 3-letnega dečka, ki je pred dnevi izginil z domačega posestva v Novem Južnem Walesu. Dečka so opazili iz helikopterja več kot 72 ur zatem, ko je bil nazadnje viden v kraju Putty, 110 km severozahodno od Sydneya.

3-letnega dečka so iz helikopterja posneli, kako pije vodo iz potoka. Kot poudarjajo avstralski mediji, je bilo za njegovo preživetje zelo pomembno, da se je nahajal blizu vode.

Ko je izginil, je takoj stekla iskalna akcija, v katero so bili vključeni policisti motoristi, psi, policijska konjenica, potapljači in policijski helikopter ter na stotine prostovoljcev iz službe za izredna stanja.

Gre za dečka z avtizmom, ki ne govori. Kar tri noči je sam preživel v grmovju na temperaturah, ki so se ponoči spustile na tri stopinje Celzija. Dečka so pregledali reševalci, ki so ugotovili, da nima hujših poškodb. "Imel je plenični izpuščaj, ugriznile so ga mravlje, padel je, vendar je živ," je za lokalne medije povedal njegov oče, ki se je bal, da so dečka ugrabili, poroča na spletni strani britanski BBC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija