NASILJE NA NAŠIH ŠOLAH: Kazenska ovadba zoper učiteljico

Kronika

Do incidenta, o katerem smo že poročali, je prišlo na OŠ Kamnica novembra lani, med uro gospodinjstva. Učiteljica je zlasala in z glavama trčila dva šestošolca. Policisti so učiteljico kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja grožnje, poroča Večer. Grozi ji do enega leta zapora.

Spomnimo, dva učenca sta med uro gospodinjstva pomivala posodo in glasno komentirala, da je v umivalniku nekaj ogabnega. To je pritegnilo pozornost ostalih učencev, ki so pričeli vstajati s svojih stolov in se gnesti okrog umivalnika. Učiteljica je pograbila učenca, ki sta ji bila najbližje oziroma naj bi bila najbolj radovedna.

Pograbila naj bi ju za lase, ju pričela grobo vleči, potisnila naj bi ju na kolena, nato spet dvignila kvišku in oba z glavama večkrat udarila drug ob drugega. Lasala naj bi ju tako grobo, da jima je populila številne lase, še piše Večer.

Ravnatelj dogodka ni prijavil policiji, čeprav mu je učiteljica dejanje priznala, ji je pa izrekel opomin pred odpovedjo. Dogodek so tožilstvu, policiji in šolskemu inšpektoratu prijavili starši.

Deli novico:

Začuden |  13 .03. 2018 ob  15: 56
Sem za ostrejšo vzgoja, ampak v tem primeru ni šlo za to. Nevrotična učiteljica verjetno izgorela in zrela za penzijo... Če bi bila otroka res problematična se jima verjetno ne bi upala nič reči saj taki otroci v večini primerov imajo psihopatske očete/starše in bodo čez nekaj let tudi sami takšni. Frustracijo zaradi takšnih otrok nato stresejo na kakšnega reveža, ki enkrat tolko odstopi od robotskega obnašanja, ki se ga pričakuje od naših otrok.
@otrokasenetepe |  13 .03. 2018 ob  13: 48
kakšna vzgojna ne more škodit, sploh pri pomanjkanju spoštovanja do starejših in pa učiteljev,bolj so škodljivi ti neoliberalni komentarji in grožnje učiteljem z advokati tako da so v nekem trenutku ravno oni potisnjeni v kot in prepuščeni nemilosti ne vzgojenemu in razvajenemu šmrkovcu, to je samo moje mnenje na me narobe razumet, in ne zagovarjam nasilja nad otroki ampak samo objektivno obravnavo, bi pa bilo zanimivo lišati plat učiteljice, verjetno jih ni na prvo ampak sta pobalina verjetno iskala njeno mejo potrpežljivosti
@otroksenetepe  |  13 .03. 2018 ob  12: 28
Si učila? Verjetno ne slovenščine oz.nič povezano s pravopisjem.....kaj si učila daj! Otroci in mladostniki se obnašajo zdaj tako ker A) Niso nikoli dobili vzgojne, B) Ker so dobili vzgojno za vsako figo!
Ena/dve na rit lahko samo pomagajo, če je trenutek temu primeren, da otrok razume zakaj in kako!!!
@a ni to zanimivo |  13 .03. 2018 ob  11: 39
In to je skoraj vsak dan, verjemite.
A ni zanimivo |  13 .03. 2018 ob  11: 27
Ko pa učenci in starši grozijo učiteljem, tudi fizično pa noben kazensko ne odgovarja
otroksenetepe |  13 .03. 2018 ob  11: 00
-2
Ko poslušam, da je normalno, da se otroke mlati, potem dragi moji. Če nisi za določen poklic , daj odpoved in pojdi. Pika! Sem učila in sem videla, kaj so delali nekateri moji kolegi. Koliko je učiteljev , ki še vedno zajbava in nimajo objektivnih kriterijev????? In vi mislite, da če so vas premlatili, da vam nič ne manjka? Že samo to, da se tolerira, da so vas mlatili, vam nekaj manjka. Učiteljica bi morala takoj iz šole! Je imela tudi druga orodja. Poslat učenca k ravnatleju, psihologinji......kaj govorite bedarije.
helenca |  13 .03. 2018 ob  09: 53
Vsak otrok je mamin sonček, ko pa se najdejo skupaj v šoli, pa so prava hudičeva banda.
Sajo |  13 .03. 2018 ob  09: 33
Jaz bi.., Jaz bi ga čez rit...Če bi bil moj...
Vsi vi bi, mi pa ne moremo in Ne smemo. Pa jih imejte. Take!!!
druzba |  13 .03. 2018 ob  09: 25
zdi se mi, da vzgajamo nekulturne in sebicne ljudi, ki odrastejo in ko odrastejo je pa po starsih...potem pa uf kje smo falili...ja na začetku nekje...v vzgoji.
boge uciteljice |  13 .03. 2018 ob  09: 21
samo to lahko povem.
se premalokrat jih |  13 .03. 2018 ob  09: 01
zato pa so vsi otroci 'vatkani'.... ker so nekateri zakompleksani starsi se prepotentni in ne pustijo uciteljem in vzgojiteljem da opravljajo osnovno dejavnost - da te pamze vzgojijo, ne pa razvajajo.
Jaz bi uzakonil, palce, da se tej mulci naucijo spostovanja, ne pa preseravanja.
flopka |  13 .03. 2018 ob  09: 00
-2
Sploh ni res, kako mediji napihujejo vse stvari, grozljivo. Učitelji so pa sami krivi, da je tako, saj se sindikati delajo norca.
Kako napredujejo učitelji ali nimajo minulega dela že plačanega.
1