NASILJE NA KATALONSKIH ULICAH NE POJENJA: 500 ranjenih, več kot 200 aretiranih (FOTO, VIDEO)

Svet

V Kataloniji je bilo v petek na protestih proti visokih zapornim kaznim za nekdanje katalonske voditelje ranjenih 182 ljudi, ki so jim morali nuditi zdravniško pomoč, so danes sporočile tamkajšnje zdravstvene službe. Policija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP aretirala 83 protestnikov.

Na protestih v Barceloni je v petek že peto noč zapored izbruhnilo nasilje. Na ulicah katalonske prestolnice se je po podatkih lokalne policije zbralo več kot pol milijona ljudi. Znova so izbruhnili spopadi med protestniki, ki so zažigali smetnjake in pohištvo, ter policisti.

Samo v Barceloni je bilo v protestih ranjenih 152 ljudi, številni so bili ranjeni tudi v Gironi in Tarragoni, poroča AFP.

Reševalci so že pred tem poročali, da je bilo od ponedeljka, ko so se v Kataloniji začeli protesti, v spopadih s policisti ranjenih že približno 500 ljudi.

Špansko notranje ministrstvo je sporočilo, da so v nočnem nasilju aretirali 83 ljudi, že pred tem pa so jih aretirali 128.

V središču Barcelone so se radikalni aktivisti za neodvisnost Katalonije v petek zvečer spopadli z varnostnimi silami, metali so kamenje ali kovinske predmete, policisti pa so se odzvali z gumijastimi naboji in solzivcem.

V Kataloniji je v petek sicer potekala splošna stavka, zaradi katere so bili moteni cestni, železniški in letalski promet. Tudi davi je bila po poročanju AFP zaradi protestov zaprta avtocesta v smeri proti Franciji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .10. 2019 ob  22: 32
To ni nič, za videti kaj je nasilje je treba iti v Sirijo pogledat kaj delajo Turki iz Kurdov. Tej Kurdi so res en nesrečen in ubog narod. Kaj je delal že prej Sadam iz njih in zdaj še Turki. Prav žalostno. Katalonci so pa eni luzerji, ki se ne znajo osamosvojiti, že njihov voditelj je pokazal vse, kar zna ko je stisnil rep med noge in pobegnil v tujino.