NASILJE MED ŠTIRIMI STENAMI V SEŽANI: Poškodoval žensko, otroku pa grozil; policisti izrekli prepoved približevanja

Kronika

Sežanski policisti so včeraj obravnavali nasilje v družini. Moški je grozil ženski in otroku, do ženske je bil fizično nasilen in jo tudi poškodoval. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, česar pa ni hotel upoštevati, zato so zanj uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Grozil je tudi policistom. Sledi mu plačilni nalog zaradi kršitev javnega red in miru ter kazenska ovadba za preprečitev uradnega dejanja. Poleg tega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilje v družini.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 223 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili, s področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali en nezakonit prehod državne meje.

Ob 23.40 so pri Kopru ustavili 20-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, sledi obdolžili predlog. Izdan ji je bil tudi plačilni nalog zaradi poteka registracije, tehničnega in zavarovanja vozila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  31 .01. 2024 ob  13: 13
Prepoved približevanja kot ukrep ki naj bi zaščitil žensko in otroke je samo še eden izmed izumov nenasilnih zakonov, ki ga prakticirajo vse nevladne in neoliberalne strukture. Gre za ukrep, ki kaže na popolno nepoznavanje problematike. Ker če bi zakonodajalec žele celovito urediti te zadeve bi moral ta ukrep imeti nadaljevanje, Obveznega zdravljenja od alkoholizma, drog... Vključno z novim domom za ogrožene na račun povzročitelja. Ampak oblastniki so si oprali roke z prepovedjo približevanja, kot vidimo mu je bila odvzeta prostost. Kar kaze kako močno se je ustrašil tega ukrepa. In zenska naj bi sedaj bila bolj varna? Kdo tu koga zajebava.
Silvana63 |  31 .01. 2024 ob  12: 27
...pripoved približevanja.. ResnojQuery11230022586121889754285_1706700419265 prEpoved približevanja