NASEDLA LAŽEM MOLITVENE SKUPINE: Zapravila je skoraj vse družinsko premoženje

Istra

Glas Istre poroča o primeru gospe iz Pulja, ki jo je Molitvena skupnost Jeruzalem opeharila za domala vse družinsko premoženje. V svoji naivnosti jim je namreč skupaj donirala približno 100.000 evrov, denar pa je trošila tudi za njihove usluge - izvrševanje urokov in podobno. Menda v Istri to ni osamljen primer.

Za časnik se je izpovedal zet gospe, ki je sekti plačevala velike vsote denarja. Kot je povedal, zdaj z ženo živita v strahu, da bi jim tašča poklonila še preostanek družinskega imetja.

Zadevo so prijavili policiji, sogovornik pa niti ne ve, kdaj se je tašča v zadevo spustila. Nenavadno dogajanje so ugotovili, ko je tašča pred nekaj leti tej verski skupini prodala zemljišče. Od denarja od prodaje namreč ni ostalo nič, gospa pa si je nakopala še dolgove, ki jih morata zdaj odplačevati hči in zet.

Kot še dodaja sogovornik, njegova tašča ni edina žrtev Molitvene skupine Jeruzalem, v kateri trdijo, da govorijo z Jezusom, padajo v trans in podobno. Po njegovih besedah gre za šarlatane, ki labilnim osebam sperejo možgane, zato previdnost ni odveč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija