NAŠE ČAKA NOCOJ MOČAN NASPROTNIK: "Po kakovosti kadra sem prepričan, da smo boljši, a moramo to dokazati"

Slovenija

Slovenske košarkarje po nedeljskem porazu z Bosno in Hercegovino ter dnevu odmora danes ob 20.30 čaka nova zahtevna preizkušnja na evropskem prvenstvu v Kölnu. Dvoboj z Nemčijo bo, kot pravijo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića, pokazal, kakšna je vrednost te reprezentance.

Drugi prost dan v predtekmovalni skupini B je Sloveniji prišel kot naročen, da so fantje ohladili razgrete glave po porazu z BiH in misli usmerili proti edini neporaženi ekipi v skupini, s katero so se srečali pred dobrim tednom v Münchnu v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Tisti poraz z devetnajstimi točkami razlike je slovenske košarkarje spodbudil, da so na uvodni tekmi EP proti Litvi pokazali pravi obraz in zasluženo prišli do dveh točk. Strokovni štab podobno reakcijo igralcev pričakuje tudi danes.

Slovenija nižje od četrtega mesta ne more več

Slovenija ima ob dveh zmagah proti Litvi in Madžarski enak izkupiček kot Francija ter Bosna in Hercegovina, po dvoboju z Nemčijo pa jo v sredo ob 17.15 čaka še obračun s Francijo. Z dvema zmagama je lahko Slovenija prva v skupini, nižje od četrtega mesta pa ne more več, kar pomeni, da je že uvrščena v izločilne boje oziroma osmino finala v Berlinu.

"Nemčija je trenutno v vzponu. Na krilih navijačev igra zelo dobro. Ima nekaj odličnih posameznikov, ki so natančni strelci, hkrati pa izjemno borbeni. Ključno bo, da izenačimo to njihovo energijo, po kakovosti igralskega kadra sem prepričan, da smo precej boljši, vendar moramo to s pravim odnosom dokazati na igrišču," pravi pomočnik selektorja Jernej Valentinčič.

Slovenija je v Münchnu prikazala eno najslabših predstav v zadnjih letih. Bila je nemočna v vseh pogledih, predvsem v bitki pod obročema (v skoku je zaostala 27:56) in na koncu izgubila z 71:90. Nemčija se je izkazala z ekipno igro, ki jo krasi tudi pred domačimi navijači v dvorani Lanxess, ki sprejme dobrih 18.000 gledalcev. Tokrat bo imela Slovenija na tribunah pomoč približno 2000 slovenskih navijačev.

V prvih treh nastopih je Nemčija premagala Francijo (76:63), BiH (92:82) in po dveh podaljških Litvo (109:107), njen prvi strelec pa je Franz Wagner (Orlando Magic) s povprečjem 19 točk na tekmo. Sledijo mu Dennis Schroder (Houston Rockets) z 18 točkami, Maodo Lo z 12,7 in Johannes Thiemann (oba Alba Berlin) z desetimi točkami.

Prvi strelec Slovenije na EP je Luka Dončić (16,7) pred Vlatkom Čančarjem in Goranom Dragićem (oba 14,7). Najboljša skakalca s povprečjem sedmih skokov na tekmo sta Mike Tobey (12,3 točke) in Luka Dončić, ki je hkrati prvi tudi po podajah (8,3), ukradenih žogah (2,7) in izgubljenih žogah (4,7).

Odziv Dončića na očitke o nespoštljivi izjavi

Potem ko so se mediji v Bosni, Srbiji in na Hrvaškem razpisali o tem, kako da je bil naš košarkarski as nespoštljiv z izjavo, ki jo je izrekel v krogu svojih igralcev v odmoru med tekmo, se je Dončić odzval:

"Mislim, da so bili moji komentarji nepotrebni. To je tisto, ko izgubljaš in si nervozen, vse skupaj. Se opravičujem za te komentarje. Kaj naj rečem, Bosanci so bili boljši, naš pristop in uvod v tekmo je bil slab, nismo bili skoncentrirani. Zmagal je boljši."

BONUS VIDEO: Žbogar cilja na vsaj dva mandata, kakšni so njegovi načrti za Izolo?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija