NAŠA JADRALCA ZADRŽANO ZAČELA EP: Zelko na 65., Orel na 80. mestu (FOTO)

Svet

V Gdansku se jadralci merijo za evropske naslove v olimpijskem enosedu laserju. Slovenijo zastopata Žan Luka Zelko in Liam Orel, lanskoletni mladinski prvak v razredu finn, ki je v olimpijski razred laser standard prestopil šele letos. Jadralci so odjadrali dva plova, Zelko je dan zaključil na 65. mestu, Liam Orel pa na 80. mestu.

V vetru z močjo 10 do 15 vozlov se je na morje pred Gdanskom podalo 126 jadrnic v dveh skupinah. Zelko je zaradi napačne taktične odločitve pred obema startoma svoja nastopa zaključil kot 27. in kot 35. v skupini, kar ga po prvem dnevu uvršča na sredino flote, na skupno 65. mesto. Liam Orel je prvi plov zaključil na 42., drugega pa na 38. mestu ter se s tem uvrstil na skupno 80. mesto.

"Dejansko smo imel veter z obale, kot je bilo tudi napovedano, je bilo pa polje postavljeno zelo blizu obale, sploh obe stranici v veter sta bili res blizu, in že pred startom je bilo videti, kot da je leva stran boljša. Dejansko se je izkazalo, da je bila v obeh regatah boljša stran desna."

"Oba plova sem se prebijal preko leve, a ker je startna linja zelo dolga, si ne moreš privoščiti startati na napačni strani, saj se takoj pozna razdalja 100, 150 metrov. Verjamem, da današnji nastop ni pravi odraz mojega jadranja, je pa res, da sem prav za vse napake danes dobesedno sam kriv, sprejel sem preveč napačnih odločitev in temu je sledil tudi rezultat. To me ni dotolklo, upam da bo jutri boljše, zagotovo pa ne smem ponavljati današnjih napak," je po prvem dnevu povedal Zelko.

Pred jadralci sta še dva dneva kvalifikacijskih plovov, ki jim bodo sledili finalni in v torek zaključek prvenstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija