NAREJENIH DOBRIH 8 KM KANALIZACIJE OD NAČRTOVANIH 30 KM: Odprta gradbišča na Škofijah, v Bertokih in Hrvatinih (FOTO)

Koper

Februarja lani sta koprska in ankaranska občina zagnali projekt Čisto za Koper in Ankaran, v enajstih mesecih pa jima je uspelo zgraditi 8,5 km fekalne in meteorne kanalizacije. Na javno kanalizacijsko omrežje bodo priključili 1.657 občanov.

Trenutno poteka gradnja kanalizacijskega omrežja na območju Bertokov, Škofij in Hrvatinov, na območju Barižonov, Spodnjih Škofij in Kolombinov pa so dela v zaključni fazi. Od črpališča do zbirnega kanala Škofije gradijo tlačni vod, v drugi fazi pa je tudi izgradnja sekundarnega kanalizacijskega omrežja Škofije.

Z zaključenim fekalnim kanalom Kolomban–Ankaran so do zdaj uredili 8,5 km komunalnih vodov fekalne in meteorne kanalizacije. V kratkem bodo stroje znova zagnali v zaselkih Zonti, Kolomban in na delu tretjih Škofij.

V okviru 15,8 milijona vrednega projekta bosta koprska in ankaranska občina do predvidoma konca leta 2023 na območju Hrvatinov, Škofij in Bertokov zgradili 25 km fekalne in nekaj manj kot štiri kilometre meteorne kanalizacije, 14 črpališč ter del nadomestnega vodovoda.

Ukinjenih bo tako 378 greznic in 81 malih komunalnih čistilnih naprav, na javno kanalizacijsko omrežje pa priključenih dodatnih 1.657 prebivalcev in 497 enot dejavnosti. S tem bo dosežena 98-odstotna pokritost s kanalizacijskim omrežjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija