NAREDITE NEKAJ POZITIVNEGA ZA SOKRAJANE: Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji

Izola

Izola se bo pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Tokratno dogajanje bo potekalo pod sloganom Za(čutimo) dobro. Občane ob tem vabijo, da v dneh od 10. do 15. aprila naredijo kaj pozitivnega za sokrajane.

Letošnja akcija Občine Izola bo potekala v četrtek, 13. aprila, od 8. do 12. ure. Udeležili se bodo krvodajalske akcije, v sodelovanju z Domom upokojencev Izola bodo popestrili dan tamkajšnjim varovancem oziroma se z zaposlenimi na Komunali Izola pridružili učencem OŠ Dante Alighieri pri urejanju okolice. Pri aktivnostih se bodo pridružili tudi zaposleni na Centru za kulturo, šport in prireditve Izola.

Dan prej bo Turistično združenje Izola ob 10. uri organiziralo brezplačen vodeni ogled mesta in Izolane – hiše morja. Skupini se lahko priključite s prijavo na tel. št. 05 640 10 50 ali preko e-pošte tic.izola@izola.si. Število mest je omejeno.

V sredo, 12. aprila, bo od 16. do 19. ure potekala tudi Otroška izmenjevalnica opreme, igrač in oblačil v Sončni dvorani na Ulici Giordana Bruna 8.

K sodelovanju pa vabijo tudi vse izolske šole, vrtce, gostince, javne zavode in podjetja. Dnevu za spremembe se lahko s svojo akcijo pridružite v času od 10. do 15. aprila. "Namenite nekaj svojega časa in energije za skupno dobro," pravijo na izolski občini. Vabijo vas, da jim na e-naslov martina.miklavcic-sumanski@izola.si pošljete kratek opis svoje aktivnosti in fotografije soustvarjanja, ki jih bodo nato objavili na občinskih komunikacijskih kanalih in jih posredovali Slovenski filantropiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  28 .03. 2023 ob  21: 16
-1
Fatte ridere...