NAREDILI NATANČEN NAČRT ZA IZHOD IZ KARANTENE: Objavili datume, kdaj bodo odprli katere trgovine, gledališča, lokale

Svet

Češka namerava ukrepe, ki jih je uvedla zaradi omejitve širjenja novega koronavirusa, postopoma odpraviti do 8. junija. V ponedeljek bodo v okviru omilitve spet odprte trgovine z gradbenim materialom, tržnice in prodajalne avtomobilov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je pojasnil minister za trgovino in industrijo Karel Havlicekm, bodo v dvotedenskem razmaku sledile manjše, kasneje pa tudi večje trgovine. Med zadnjimi bodo zeleno luč dobile restavracije, hoteli in večja nakupovalna središča. Manjše trgovine bodo lahko obratovale od 20. aprila, tiste večje od 11. maja, restavracije in trgovski centri pa od 8. junija.

V Pragi so še napovedali, da bodo od drugega tedna v juniju spet dovoljene gledališke predstave in druge prireditve z do 50 obiskovalci. Pogoj za postopno odpravo ukrepov je, da se bo epidemiološka situacija še naprej razvijala ugodno, je opozoril minister za zdravje Adam Vojtech. Ob tem je spet spomnil na osebno higieno in da je od vsakega posameznika odvisno, ali bodo ukrepe odpravljali po napovedanih načrtih.

Češka vlada je še odločila, da bodo do 360 vojakov poslali na pomoč v domove za starejše.

Na Češkem so do včeraj potrdili 6101 okužb, 161 ljudi pa je umrlo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija