NARDIN ZAČENJA NOV MANDAT NA ČELU IZOLSKE BOLNIŠNICE: Svet zavoda ponosen na razvoj v zadnjih letih

Izola

Dosedanji direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin z današnjim dnem začenja nov štiriletni mandat na čelu zavoda. Minister za zdravje Aleš Šabeder je soglasje k njegovemu imenovanju podpisal 18. julija.

Radivoj Nardin

Na razpis za direktorja sta sicer prispeli dve prijavi, svet zavoda pa je nato prepričal Nardin. Kot je takrat dejala predsednica sveta zavoda Maja Praček, še posebej v teh časih v svetu zavoda menijo, da je "kontinuiteta zelo pomembna". Razprava ob izbiri je pokazala, da je svet zelo zadovoljen in da so ponosni na razvoj v zadnjih štirih oziroma petih letih. Nardin je bil namreč pred nastopom mandata eno leto že vršilec dolžnosti direktorja.

Nardin je ob imenovanju spomnil, da so sanacijo začeli pred petimi leti in od takrat izolska bolnišnica uspešno posluje. Tudi izsledki notranje revizije niso ugotovili nobenih neskladij. Lani so v Izoli zaključili osem sanacijskih ukrepov, do leta 2021 jih na realizacijo čaka še šest. Nardin se lahko pohvali s tem, da je v zadnjih letih korenito obrnil poslovanje bolnišnice na bolje. V zadnjih štirih letih je poslovanje stalno pozitivno oz. bolnišnica izkazuje presežek prihodkov nad odhodki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  20 .08. 2019 ob  08: 50
-7
Saj ni bilo drugih prijavljenih. Kandidiral je edino Nardin, ki sploh ne ve, za kaj se gre, in verjetno zdajćšnji direktor Marjetice Koper, ki se zadnjih 10 let prijavlja na vsa direktorska delovna mesta.