NAPOVEDUJEJO EKSTREMNO VREME: Do torka nadpovprečno toplo, nato hud preobrat

Slovenija

Ponoči se bo oblačnost razširila tudi nad osrednjo in južno Slovenijo. Na vzhodu in severu bo zjutraj večinoma jasno. Predvsem v višjih legah bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od -3 do 0, drugod od 1 do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo v zahodnih, osrednjih in južnih krajih pretežno oblačno, ponekod na Primorskem, Notranjskem in Kočevskem bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo večinoma sončno. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu do 16 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo sprva na vzhodu. Popoldne se bo povsod pooblačilo, spet se bo krepil jugozahodni veter. V ponedeljek bo suho in toplo vreme, napoveduje ARSO.

Ekstremno toplo …

Po napovedih Severe Weather Europe bi lahko v naslednjih dneh nad južno in srednjo Evropo, pa tudi na Balkanu, beležili ekstremne temperature. Povzpele naj bi se do 20 stopinj Celzija, kar je do 15 stopinj topleje od povprečja za ta letni čas. A takšno vreme bo vztrajalo le do torka.

… nato polarni mraz

Po torku naj bi nad Evropo prišel val mraza z Arktike, poroča Severe Weather Europe. Bistveno nižje temperature bodo najprej zajele srednjo Evropo in se nato razširile tudi na Balkan.

Severe Weather Europe napoveduje tudi velike količine snega v Alpah, ne izključuje ga niti na zahodnem Balkanu, v Nemčiji, Franciji, na Češkem in Poljskem.

Meteorologi trenutno ne napovedujejo, kako dolgo bi lahko trajal ta mrzli val.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija