NAPOVEDANA NOVA INTERPELACIJA: "Vsa nesposobnost vlade Janeza Janše se je ponovno pokazala danes"

Slovenija

V Levici so se ostro odzvali na dejstvo, da se v obalno-kraški in zasavski regiji po štirih dneh pouka za učence prvega triletja v šoli, s prihodnjim tednom to spet spreminja v pouk na daljavo. Ministrica za izobraževanje Simona Kustec mora oditi takoj, menijo, zato v Levici v sodelovanju z opozicijo pripravljajo njeno interpelacijo.

"Vsa nesposobnost vlade Janeza Janše se je ponovno pokazala danes. Potem, ko so bile vse šole in vrtci tri mesece zaprti, kar je najdlje v Evropi, po zgolj štirih dneh pouka zapira šole v dveh regijah, poleg treh regij, v katerih do ponovnega odpiranja sploh še ni prišlo," so zapisali v pisnem odzivu. Vladi očitajo, da izobraževanja in potreb otrok nikoli ni imela za prioriteto.

Nič manj pereča pa po njihovih besedah ni nesposobnost ministrice Simone Kustec, ki da poleti ni naredila tako rekoč ničesar, da bi bile šole pripravljene na drugi val epidemije. "Informacije in navodila ministrstva se spreminjajo z danes na jutri, ministrstvo pa nima prav nobenega načrta za odpravljanje socialnih težav in učnih zaostankov, ki ga je povzročilo zaprtje šol," ocenjujejo v Levici.

Možnost interpelacije Kustečeve se je omenjala že minuli teden, ob tistem, ko so LMŠ, SD, SAB in Levica vložile interpelacijo zoper ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja. Tudi njemu med drugim očitajo neuspešno spopadanje z epidemijo covida-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .01. 2021 ob  09: 38
Tukaj se kaže nesposobnost opozicije, ki ni uspela s konstruktivno nezaupnico po mesecih onaniranja na to temo. Zdaj pa interpelirajo v prazno, prav tako brez rezultatov in to v času, ko imamo kot država najtežjo preizkušnjo do sedaj. Sedanja opozicija je pred letom dni vladala in potem prostovoljno odstopila. Sploh vedo kaj hočejo?
Istriano |  29 .01. 2021 ob  07: 52
-3
Vlada ne pada in luzerji interpelirajo.
Martin Kacur |  28 .01. 2021 ob  22: 01
KAj pa ce nebi imeli vlade?
Manjka samo se da bo Vasko Simoniti minister za zdravje.
Lili |  28 .01. 2021 ob  20: 01
-3
Bi blo prav, da pade vlada in da tej levaki pridejo na oblast...prav me zanima kaj bi naredili... V opoziciji so zelo, zelo, zelo glasni in zelo, zelo ,zelo veliko besede dobijo v medijih. Predvsem so dobri v rušenju vsega,!
Jaz tako NE RAZUMEM DEMOKRACIJE. TO JE SVINJARIJA
kokodek |  28 .01. 2021 ob  18: 36
-1
dolge čakalne vrste so pred JJ odkar se testi odpravljajo skozi rit, hahaha
vseved |  28 .01. 2021 ob  17: 39
Sami strokovnjaki . Stanje bi bilo isto, tudi če bi zamenjali vlado.