NAPOVED SE JE URESNIČILA, SNEG DO NIŽIN: Na vipavski hitri cesti pa burja ovira promet (VIDEO)

Slovenija

Padavine so zajele večji del države, sneži tudi v nižje ležečih predelih. Močno se je shladilo, temperatura se je marsikje spustila pod ledišče. Vreme je povzročalo tudi težave. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci s cestišč odstranili 12 podrtih dreves. Sunki burje bodo zvečer presegali 100 kilometrov na uro, opozarja Arso.

Kot so napovedali vremenoslovci, se je po vsej državi močno shladilo, sneženje pa je zajelo tudi nižje ležeče dele države, vključno s prestolnico.

Padavine in veter so povzročale tudi težave. V upravi za zaščito in reševanje so v zvezi s tem zabeležili 23 dogodkov. Aktiviranih je bilo 13 gasilskih enot, od teh štiri poklicne. Gasilci so s cestišč odstranili 12 podrtih dreves, nekaj vej, v šestih primerih posredovali zaradi zalitja in poplav meteornih voda in odstranili viseče pločevine s treh streh objektov.

Zreče ❄️ Pred dvema dnevoma skoraj 30°C, sedaj pa sneženje pri 0°C. Bi si v nedeljo upali stavit, da bo taka sprememba? :) Aleš Krautberger ????

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 16. april 2024

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema. Trenutno je cesta čez prelaz Vršič zaprta, na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh pa so obvezne verige.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, enako velja za regionalno cesto Razdrto-Podnanos-Vipava.

Agencija RS za okolje (Arso) je sicer zaradi snežnih razmer za danes za severovzhodni in južni del Slovenija izdala oranžno opozorilo.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. V sredo čez dan bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte, napovedujejo vremenoslovci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija