NAPOVED PETRA PREVCA: Smuči bo postavil v kot

Slovenija

Slovenski zvezdnik smučarskih skokov Peter Prevc bo danes razkril podrobnosti o koncu bogate športne poti, je v vabilu na novinarsko konferenco, ki bo ob 13. uri v Planici, zapisala Smučarska zveza Slovenije. Enaintridesetletni Prevc je to sezono 13. skakalec zime, sicer pa velja za enega najboljših skakalcev v zgodovini tega športa.

Prevc bo smuči postavil v kot po zadnji tekmi na finalu sezone v Planici. Do takrat bo tekmoval v svetovnem pokalu, z izjemo tekem ta konec tedna v Lake Placidu v ZDA, ki jih bo izpustil.

Slovenski as je na največjih tekmovanjih osvojil sedem kolajn, od tega eno zlato. Na olimpijskih igrah v Pekingu 2022 je bil skupaj z Uršo Bogataj, Niko Križnar in Timijem Zajcem najboljši na mešani ekipni tekmi.

Vrhunec njegove kariere predstavlja sezona svetovnega pokala 2015/16, v kateri je popravil številne mejnike. V njej je zbral 15 od svojih skupno 23 zmag v svetovnem pokalu, 22-krat je stal na stopničkah ter osvojil kar 2303 točke. Vse to so še vedno rekordne znamke v eni sezoni svetovnega pokala.

Skupaj je na posamičnih tekmah svetovnega pokala nastopil 331-krat in 57-krat stopil na oder za zmagovalce. Še dvakrat je v seštevku za veliki kristalni globus zasedel drugo mesto. Dosegel je 23 zmag, kar ga na večni lestvici uvršča na 12. mesto. Vključno z ekipnimi tekmami ima 35 zmag in 87 uvrstitev na stopničke.

Čeprav je v zadnjih letih na velikih tekmovanjih vedno pokazal svojo vrednost, po sezoni 2015/16 nikoli več ni našel poti na sam vrh skakalne piramide v svetovnem pokalu, a je z vztrajanjem in trdim delom ostajal med najboljšimi ter predstavljal pomemben člen pri vzgajanju nove generacije slovenskih skakalcev.

Več o svoji odločitvi bo Prevc predstavil na novinarski konferenci prav v hramu slovenskih smučarskih skokov in poletov pod Poncami danes ob 13. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija