NAPETI ROKOMETNI BOJI: Koprčani parket zapustili poklapano, Izolani navdušeno

Izola

Včeraj so se odvijale tekme 21. kroga lige NLB. Rokometaši Kopra so zabeležili poraz proti nasprotnikom iz Slovenj Gradca, Izolani pa so proti ormoškemu Jeruzalemu iztržili neodločen izid.

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so na tekmi 21. kroga lige NLB premagali Koper z 32:31 (13:13). Na Koroškem se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, po hudem in enakovrednem boju pa so smetano pobrali izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča. Odločilni in zmagoviti gol je v izdihljajih napete tekme dosegel Vuk Milenković.

Uvodne minute tekme so minile v znamenju domačih rokometašev, po njihovem vodstvu z 8:4 pa so se prebudili tudi Primorci in izenačili na 10:10. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili malenkostno bolj preudarni gostitelji, za jubilejno deseto zmago v tej sezoni pa je poskrbel Milenković.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nemanja Živković z osmimi zadetki, enega manj je v gostujoči dosegel Staš Slatinek-Jovičić.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, koprska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

Neodločen izid za Izolane

Rokometaši Butan plina Izole in ormoškega Jeruzalema so se razšli z neodločenim izidom 26:26 (11:13). Prleki so na Obalo prišli kot papirnati favoriti, a so iztržili le polovičen izkupiček proti zadnjeuvrščenim tekmecem v 14-članski ligi NLB.

Prvi polčas je minil v izenačeni in enakovredni predstavi, v začetku drugega pa je sprva kazalo na zanesljivo zmago izbrancev gostujočega trenerja Saše Prapotnika, ki so z dobro predstavo v obeh smereh v 40. minuti povedli z 21:15. V končnici dvoboja so gosti močno popustili. Gostitelji so jim v 58. minuti povsem zadihali za ovratnik in znižali na 25:26, le minuto kasneje pa je Marko Nikolić izenačil na 26:26 in postavil končni izid na dvoboju.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Marko Nikolić z osmimi in Urh-Jakob Poberaj s šestimi goli, v gostujoči pa Jure Kocbek z devetimi in Rok Žuran s petimi zadetki.

Ekipa iz Izole bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ormoška pa bo gostila Maribor Branik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija