NAPADENA ŠE NA BOLNIŠKI: Skrbnica psov v Boninih mora plačati globo, lastnik mladiče oddati

Koper

Poročali smo že, da je veterinar odredil oddajo mladičev pasme anatolski ovčar, ki so na božični dan lansko leto napadli in pogrizli sosedo v Boninih. Zdaj je odločba pravnomočna, policisti pa so skrbnici psov, ki je na ta dan pozabila zapreti vrata, zaradi česar so psi lahko ušli, naložili globo v višini 800 evrov.

Potem ko so štirje mladiči pasme kangal (anatolski ovčar) lani decembra pred domačim pragom napadli domačinko Vido Klenovšek, so se v pismu, ki so ga naslovili na različne inštitucije oglasili tudi drugi krajani Boninov. Zapisali so, da se v domačem kraju ne počutijo varne, nevarni psi pa se pogosto sprehajajo tudi po cesti, kjer otroci hodijo v šolo.

Zdaj je odločba veterinarskega inšpektorja, da mora lastnik pse, ki so bili udeleženi v napadu, oddati, pravnomočna. Rok je jutri, 3. marca. Veterinar je odredil tudi sterilizacijo samice in popravilo ograje, lastnik psov pa se je s temi ukrepi strinjal.

Da se psi ne potepajo več sami po vasi, nam je danes povedala Klenovškova, ki informacij o tem, ali je lastnik pse že oddal nima. "Vem, kar piše po časopisih," nam je dejala in dodala, da niti ne ve, kaj bi glede ukrepa veterinarja komentirala. Nam je pa zaupala, da se še vedno ne počuti varno, od nesrečnega dogodka je tudi na bolniški.

Kot so povedali na koprski policijski upravi, pojasnil, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, ne more podati zaradi varstva osebnih podatkov. So pa potrdili, da je PP Vodnikov službenih psov PU Koper (PPVSP Koper) minuli mesec izdala odločbo o prekršku brez obrazložitve.

"V višini 800 evrov in 80 evrov sodne takse. Globa za prekršek mora biti poravnana v roku 15 dni od prejema odločbe, ali pa mora biti v roku osmih dni podana napoved za zahtevo za sodno varstvo. V kolikor bo podana napoved, bo prekrškovni organ kršitelju izdal odločbo z obrazložitvijo," so pojasnili na koprski policijski upravi.

Kot so zapisali, je PPVSP Koper v stalnem stiku s koprskim veterinarskim inšpektorjem in nadzira, ali se spoštujejo odločbe, ki jih je izdal lastniku psov. Na koprski policijski upravi še dodajajo:

"Od samega dogodka, ki ga izpostavljate, na PU Koper nismo prejeli nobene prijave. Policisti občasno opravijo kontrolo naselja Bonini. Kršitev do sedaj nismo zaznali."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  02 .03. 2020 ob  12: 10
15
Ne rabim v Idrijo gledat pacjente, grem samo po kopru z rolerji al peš in naletiš na hude bolnike (lastniki psov) ... Kaj vam točno dela v glavi? Dolgčas v življenju? Osamljenost? Nič od tega niso moji problemi, jaz hočem se svobodno rolat in sprehajat brez da me ponorel pes ogroža mene in moje zdravje. Povodec/nagobčnik al odvzem psa!