NAPADALEC IZ CHRISTCHURCHA OBTOŽEN 50 UMOROV: Grozi mu dosmrtni zapor

Kronika

Moški, ki je marca v novozelandskem Christchurchu napadel dve mošeji, je obtožen 50 umorov in 39 poskusov umora, je danes sporočila policija. Obtožnico, ki 28-letnega Avstralca za zdaj bremeni le enega umora, bi lahko še razširili v petek, ko bo napadalec nastopil na zaslišanju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Brenton Tarrant (na fotografiji zgoraj) naj bi na zaslišanju sodeloval prek video povezave iz strogo varovanega zapora v Aucklandu. Če bo obsojen, mu grozi dosmrtni zapor. Prvič je nastopil pred sodiščem dan po napadu. Ni se izrekel o krivdi niti ni zaprosil, da bi ga izpustili na prostost ob plačilu varščine. Desničarski skrajnež iz Avstralije je 15. marca napadel dve mošeji v Christchurchu in ubil 50 ljudi, med njimi tudi otroke. V svojem manifestu je izražal sovraštvo do migrantov, beguncev in priseljencev ter hvalil politike, kot je ameriški predsednik Donald Trump.

Napad naj bi izvedel iz maščevanja muslimanom za teroristične napade. Novozelandska vlada je po napadu napovedala prepoved polavtomatskega orožja oziroma polavtomatskih pušk vojaškega stila, ki jih je mogoče enostavno predelati v avtomatske puške. To orožje je uporabljal napadalec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .04. 2019 ob  14: 19
morda pa bodo simpatizerji iz slovenije šli protestirat pred sodišče
kokodek |  04 .04. 2019 ob  14: 17
simpatizerji iz slovenije se bodo pritožili na ustavno sodišče ?!!