NAPAD, V KATEREM SO BILI RANJENI TRIJE NAJSTNIKI: Storilca prijeli (VIDEO)

Svet

V napadu z nožem v nizozemskem Haagu so bili v petek zvečer ranjeni trije najstniki, je ponoči potrdila nizozemska policija.

Napad se je zgodil v veleblagovnici v največji mestni trgovski četrti. Policija je za osumljencem sprožila iskalno akcijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizozemska televizija NOS je poročala, da naj ne bi šlo za teroristični motiv, vendar pa je policija sporočila, da preiskuje vse možnosti. "Trenutno razmišljamo o vseh scenarijih," je po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP dejala tiskovna predstavnica policije Marije Kuiper.

"Po incidentu z nožem v Grote Marktstraat je bil 35-letni moški pravkar aretiran v središču Haaga. Moški nima stalnega prebivališča," je policija pozno popoldne sporočila na Twitterju. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

Neznanec je v petek v nizozemskem Haagu na nakupovalni ulici, kjer je bilo zaradi črnega petka veliko nakupovalcev, zabodel tri ljudi, po napadu pa zbežal. Napad na Nizozemskem se je zgodil le nekaj ur po podobnem napadu v britanski prestolnici London, ki ga tamkajšnja policija obravnava kot teroristično dejanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija