NAPAD PSA V SRGAŠIH: Najprej planil na majhnega psa, nato še na njegovo lastnico

Kronika

Včeraj dopoldan je v Srgaših pes ugriznil 75-letno žensko, ki je na povodcu imela manjšega psa. Policisti so ugotovili, da je do njiju pritekel večji pes, ki je najprej ugriznil za vrat manjšega psa, zatem pa še ženico, ki ju je hotela ločiti. Lastnici večjega psa sledi hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali, policisti pa bodo o obvestili tudi Veterinarsko upravo RS.

Fotografija je simbolična.

Pri  Smokvici so policisti ustavili avtomobil Citroen Piccasso, ki ga je vozil 20-letnik iz Srbije. Z njim sta bila še dva državljana Afganistana in državljan Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki še potekajo.

Včeraj ob 14.30 je na parkirišču za koprsko tržnico 65-letni voznik tovornega vozila želel plačati parkirnino in pri tem vidno pod vplivom alkohola skoraj padel. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,87 mg/lSledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Kopru 15-letniku zasegli moped. Na tehničnem pregledu se je izkazalo, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Čaka ga obdolžilni predlog.

Danes ob 6.18 je ob izvozu iz avtoceste za Postojno 41-letna voznica odvzela prednost 40-letni voznici in trčila vanjo. Obe sta se pri trku lažje poškodovali, povzročiteljica pa je prejela tudi plačilni nalog. 

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 131 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali vlom in tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali še 35 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  20 .01. 2023 ob  10: 35
@nylarazgotra# ma v večini tej lastniki psov se ne bodo nikoli nič naučili. Je pa res da jih rabi krepko po žepu da kaj razumejo.
nylarazgotra |  19 .01. 2023 ob  22: 27
No, končno se je ukrepalo. Lastniki morajo imeti pse na povodcu ali zaprte za ograjo, ne spuščene. Upam da lastniki psov se bodo naučili kaj je prav in kaj ne.