NAPAD PSA V ANKARANU, GLOBA 45-LETNICI: Poškodoval drugega psa in njegovega lastnika

Kronika

Nedavno smo poročali o napadu psa v Ankaranu, ko se je večji mešanec spravil na raznašalca pošte. Nov primer se je v Ankaranu zgodil v soboto zvečer, ko je pes v lasti 45-letnice napadel in ugriznil domačina in njegovega psa. Oba sta poškodovana. Lastnica psa je dobila plačilni nalog, podano je bilo obvestilo Veterinarski upravi Republike Slovenije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Brez vozniškega dovoljenja

V petek so policisti na Kvedrovi v Kopru zasegli osebni avto 59-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 21.20 so v Spodnjih Škofijah ustavili 42-letnega državljana Italije z mopedom. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in predlog ZIRS zaradi kršitve odloka o omejitvi gibanja. Napoten je bil nazaj v Italijo.

V soboto popoldan so v Hrvatinih ustavili voznika mopeda, 17-letnega državljana BiH, ki prebiva v Ankaranu. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in poteka registracije, zaradi kršitve odloka o gibanju pa predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Droge in alkohol

V petek popoldan so v poostrenem nadzoru na počivališču Risnik policisti ustavili 25-letnega Izolana, pri kateremu je bil hitri test za droge pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, sledi odvzem vozniškega dovoljenja in obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.43 so v Izoli ustavili osebni avto, ki ga je vozil 30-letni Koprčan. Odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,80 mg/l izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Pri sebi je imel električni paralizator, katerega so mu zasegli po ZOro-1. Sledi mu obdolžilni predlog, hitri postopek in predlog ZIRS.

V nedeljo ob 13.50 so na Industrijski cesti v Izoli ustavili 54-letnega Koprčana, kateremu je alkotest pokazal 0,67 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

 

V nedeljo dopoldan so policisti v Postojni ustavili domačina, ki je z osebnim avtomobilom vozil po nasprotni strani. Izdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa mu je bilo zaradi tega odvzeto vozniško dovoljenje.

V Šalari na parkirišču pri vrtcu so odkrili ukraden osebni avto Ford Turneo. Vozilo je zaklenjeno, ni vidnih poškodb. Avto je bil ukraden 30. 10. 2019 v garažni hiši na Krožni. Policisti zadevo še preverjajo.

Na Koprskem čez vikend 107 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 107 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 488 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in štiri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 15 primerih. V nedeljo je zagorelo kar šestkrat.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija