NAPAD NA POLICIJSKI POSTAJI: Z nožem ubil tri policiste in uslužbenko, razlog spor na delovnem mestu (VIDEO)

Kronika

Moški, zaposlen na sedežu policije v središču Pariza, je danes do smrti zabodel štiri policiste. Še najmanj en je huje ranjen. Policisti so napadalca ubili s strelnim orožjem, motiv za napad pa še ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V napadu je ubil tri moške kolege in uslužbenko na policijski postaji, nato pa so ga ubili na dvorišču zgradbe. Po incidentu na sedežu pariške policije, ki stoji blizu katedrale Notre-Dame in drugih turističnih znamenitosti, so zaprli območje. Zaprli so tudi najmanj eno postajo podzemne železnice.

Preiskovalci domnevajo, da je najhujšemu napadu na francosko policijo v zadnjih letih botroval spor na delovnem mestu. Po navedbah virov blizu preiskave je 45-letni napadalec delal kot informatik v obveščevalnem oddelku policijske postaje.

Prišel naj bi iz francoskega otoka Martinique v Karibih, na policiji pa naj bi delal že od leta 2003. Pred letom in pol naj bi prestopil v islam.

Zaenkrat sicer nič ne kaže, da bi šlo za teroristično dejanje, vendar pa preiskovalci te možnosti še niso izključili.

Policija zdaj preiskuje njegov dom v severnem predmestju Pariza. Pridržali so njegovo ženo.

Prizorišče napada je skupaj s predsednikom Emmanuelom Macronom obiskal tudi francoski notranji minister Christophe Castaner, ki je nato povedal, da napadalec ni nikoli kazal kakšnih znakov, da bi lahko bil problematičen. Castaner je zaradi tega napada tudi odpovedal napovedani obisk Turčije.

V sredo je sicer v Parizu potekal redek protest policistov, ki zahtevajo boljše delovne pogoje. Po ulicah Pariza jih je protestiralo več tisoč, navaja AFP.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija