PODROBNOSTI NAPADA NA AVTOBUSU: Moškega so do prihoda policistov pridržali potniki

Kronika

Danes zjutraj, nekaj pred 7. uro je moški na avtobusu na Parmovi ulici v Ljubljani pristopil do znanke in jo z ostrim predmetom huje poškodoval, vendar njeno življenje ni ogroženo. Odpeljali so jo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Napadalca so do prihoda policistov pridržali drugi potniki. Na Policijski upravi Ljubljana bodo podrobnosti o preiskavi predstavili v torek, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Moški je osumljen kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Prijeli so ga na kraju dogodka, zdaj pa je v policijskem pridržanju, so zapisali.

Direktor LPP Peter Horvat je po dogodku za Siol povedal, da so šokirani in da podobnega incidenta na avtobusih mestnega potniškega prometa še niso doživeli. Dodal je, da je bilo v času napada na avtobusu med 30 in 40 potnikov, ter da bodo pregledali posnetke napada, pri tem pa jih bo spremljala tudi policija, kar jim bo omogočilo boljši vpogled v situacijo. Napad naj bi se zgodil na zadnjem delu avtobusa. Potniki pa so policiste obvestili izjemno hitro, tako da je voznik šele ob njihovem prihodu izvedel za napad.

Več podrobnosti o preiskavi bo v torek podal vodja sektorja za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana Valter Zrinski, so napovedali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija