NAMESTO ZASTAVIC PUŠČICE Z AKRILNIM SPREJEM: Se organizatorji Istrskega maratona 'požvižgajo' na zavarovano območje? (FOTO)

Piran

Minuli vikend je na Obali potekal 9. Istrski maraton, ki se ga je udeležilo več kot 2500 tekačev in tekačic. Organizatorji so letos traso, ki je med drugim potekala tudi skozi zavarovano območje Krajinskega parka Strunjan, namesto z zastavicami označili z rdečim akrilnim sprejem. 

Talne označbe v obliki rdečih puščic ne kazijo le krajinske podobe, so tudi okolju škodljive, saj akrilni spreji niso biorazgradljivi. Da je tovrstno označevanje neprimerno, so na družbenem omrežju Facebook opozorili administratorji profila Strunjan.

"Je bilo to res potrebno? Lansko leto so imeli zastavice, letos rdeč sprej. Kdo bo to počistil?" se sprašujejo.  

Nebi bilo to res potrebno .... Istrski maraton, Slovenija Lansko leto so imeli zastavice, letos rdeč špraj.... Kdo bo to počistil????????????? Foto: FB/Strunjan, 17/4/2023

Objavil/a Strunjan dne Ponedeljek, 17. april 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  17 .04. 2023 ob  23: 06
-5
@MarijaM glupača niti se ti ne sanja koliko smo zaslužili na račun eurofesta. Več kot očitno, da si prepričana, da so v Izoli edini podjetniki vodovodari, zidarji in električarji...faking zatucano bitje. Idi šetaj po Izoli itak od Izolanov več kot pasje iztrebke se ne da iztržit. Zaradi takih opic svoj denar nosim izven Izole najprej v tujino...
manemebasat |  17 .04. 2023 ob  17: 31
15
Komunala naj pocisti, organizatorjem pa kazen in zaracunat stroske!
MarijaM |  17 .04. 2023 ob  16: 08
Eurofest? Koliko pa zapravlja 13 letna mularija? Tudi to je bilo za izolsko podjetništvo "pušijona".
ManofSteel |  17 .04. 2023 ob  13: 25
-3
Ta maraton je taka bedarija, da se samo sprašujem kdo ima kaj od tega z izjemo organizatorjev ? Izolo so zaprli, tako da ni bilo žive duše do konca maratona. Za podjetnike je totalna pušijona ! Hočemo nazaj EUROFEST ! Ta maraton in kolesariat pa naj si ga nosijo v Koper, če si ga tako želijo. Bemti Kolenca, ki nam je prodal Eurofest in posledično nam uvalu to sranje !