NAMESTO SOKA JI JE DAL PITI ŽVEPLOVO KISLINO: Za povzročitev ženine smrti dobil pogojno kazen

Kronika

Sodišče je 84-letnika, ki je ženi namesto soka ponesreči dal piti žveplovo kislino, zaradi česar je umrla, obsodilo na pogojno kazen šestih mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo, poročajo mediji. Tako tožilstvo kot obramba sta se strinjala, da je kazen primerna, oboji so izpostavili njegovo dozdajšnjo nekaznovanost pa tudi starost.

Fotografije so simbolične.

Kot povzema časnik Dnevnik, je obdolženi oktobra 2019 obiskal ženo v centru starejših občanov v Notranjih Goricah, jo peljal na sprehod, nato pa jo pospremil nazaj v sobo. Ker je bila žejna, je iz hladilnika v njeni sobi vzel steklenico in ji natočil pijačo. Ni pa opazil, da ji je namesto soka dal piti rabljeno koncentrirano žveplovo kislino. Gospa je zaradi hudih kemičnih opeklin umrla.

Tožilstvo je moškemu očitalo povzročitev smrti iz malomarnosti, saj se ni prepričal, kaj je v posodi, iz katere je natočil. Obdolženi je krivdo priznal, sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani Bernard Tajnšek ga je obsodil na šest mesecev pogojne zaporni kazni s preizkusno dobo dveh let, še povzema Dnevnik.

Za povzročitev smrti iz malomarnosti je sicer predpisana kazen od šest mesecev do pet let zapora. A je sodnik verjel, da obdolženi kaznivega dejanja ne bo ponovil, zato se je strinjal s pogojno zaporno kaznijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  14 .06. 2021 ob  14: 14
Edino gospod bo vedu zakaj je imela zena zveplovo kislino v sobi spravljeno v hladilniku zraven ostale pijace