NAMESTO PARKA VENDARLE POSLOVNI OBJEKT? Mandarić novemu koprskemu vodstvu predlaga razveljavitev odloka

Koper

Milan Mandarić je koprskemu županu Alešu Bržanu predlagal razveljavitev odloka o prostorskem načrtu, s katerem je bivši župan Boris Popovič zazidljivo parcelo v večinski lasti Mandarića zamenjal za zemljišče, na katerem bi bil park z ribnikom, poročajo Primorske novice. Tako bi sporazumno izvensodno rešili spor glede parcele, na kateri naj bi srbski poslovnež načrtoval poslovni objekt z garažo.

Kot so povedali na koprski občini, jim je v interesu mirno in hitro reševanje vseh odprtih sporov, zato bodo predlog proučili. Je pa novi župan Aleš Bržan v intervjuju za časnik pred časom dejal, da je treba postopek, ki ga je označil za 'politično nagajanje', ustaviti.

Mandarić je leta 2007 za parceli v skupni izmeri 30 tisoč kvadratnih metrov odštel 8 milijonov evrov. Koprski občinski svetniki pa so lani septembra izglasovali spremembo namenske rabe prostora med sodiščem in nakupovalnim središčem, iz območja za poslovne in gostinske lokale v območje za rekreacijo in urbano zelenje.

Časnik še piše, da je Mandarićeva odvetnica Carmen Dobnik na protipravno ravnanje občino že večkrat opozorila, novembra lani pa so na ustavno sodišče naslovili pobudo za oceno ustavnosti oziroma zakonitosti odloka. Odvetnica ni natančno ocenila, kolikšna premoženjska škoda bi nastala, če Mandarić svojih načrtov ne bi mogel izpeljati, se bodo pa s tem ukvarjali, če bo prisiljen odškodnino uveljavljati po sodni poti. Odvetnica je dodala, da poslovnež verjame, da bo občina sporni odlok odpravila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  18 .02. 2019 ob  15: 33
Kako to, da nič ne komentirate v PN objavljeno novico, da so na Ljubljanskem sodišču bivši župan, žena in sestra zatrdile, da je mama Sloza v spalnici izročila svežnje po 500 EUR g. Mandariču - ta pa je povedal diametralno nasprotno zgodbo? Ker nimam dostopa do PN - sem brala le naslov in podnaslov..... O čem oni to?
Erazem |  15 .02. 2019 ob  13: 15
Črni, odkupi parcelo (seveda po sedanji vrednosti) in gradi stanovanja. Jaz te podpiram.
žveplo |  15 .02. 2019 ob  12: 12
Mam pozicije vseh pilotov, če kdo rabi.
Črni |  15 .02. 2019 ob  10: 05
15
Poslovni objekt za koga? Stoji že zraven sodišča, naj se najprej tistega opremi in v celoti odda v uporabo. Garaža ne spada tako blizu centra mesta. Na tem mestu je edino smiselna gradnja stanovanj, predvsem pa za mlade in družine in kak manjši park. Spet bi vse najlepše dele mesta pozidali in dali avtomobilom, ljudje pa naj grejo stran, v Semedelo, Škofije, Bertoke ... Potem pa se bomo čudili kako je mesto prazno ....