NALET VOZIL PRED PREDOROM MARKOVEC: Zaradi neupoštevanja varnostne razdalje trije kaznovani

Kronika

Do včerajšnjega naletnega trčenja pred predorom Markovec je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznikov treh osebnih avtomobilov. Nihče od udeležencev v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Poročali smo že o včerajšnjem verižnem trčenju štirih vozil na hitri cesti pred predorom Markovec. Policisti so ugotovili, da je do naletnega trčenja prišlo zaradi neupoštevanja varnostne razdalje voznikov treh osebnih avtomobilov in 41-letni voznici, 30-letnemu vozniku in 47-letni voznici na kraju izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje. Nihče od udeležencev v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Policisti ugotavljajo, da je poleg prevelikih hitrosti prav prekratka varnostna razdalja eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah. Veliko voznikov še vedno ne upošteva določilvarnostni razdalji, predvsem takrat, kadar vozijo za vozilom, ki ga želijo prehiteti.

Prometne nesreče, ki so posledica neušpoštevanja varnostne razdalje, so tudi najpogostejši vzrok poškodovanih na avtocestah in hitrih cestah ter posledično najpogostejši vzrok za zastoje.

Vse voznike zato opozarjajo na dosledno upoštevanje varnostne razdalje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija