NAJVIŠJE TEMPERATURE OD ZAČETKA MERJENJ! Vročina v Evropi letos terjala 15.000 smrtnih žrtev

Svet

Zaradi visokih temperatur je letos v Evropi umrlo že najmanj 15.000 ljudi, je včeraj opozorila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Med najbolj prizadetimi državami sta bili Španija in Nemčija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V treh poletnih mesecih od junija do avgusta so v Evropi zabeležili najvišje temperature od začetka merjenj, izredno visoke temperature pa so povzročile najhujšo sušo na evropski celini od srednjega veka.

Regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge je v sporočilu za javnost poudaril, da na podlagi podatkov, ki so jih doslej posredovale države, ocenjujejo, da je letos samo zaradi visokih temperatur umrlo najmanj 15.000 ljudi.

"Zdravstvene oblasti so v treh poletnih mesecih poročale o skoraj 4000 smrtnih primerih v Španiji, več kot tisoč na Portugalskem, več kot 3200 v Združenem kraljestvu ter približno 4500 smrtnih primerih v Nemčiji," je dodal.

WHO pričakuje, da bo ta ocena še višja, saj vse več držav poroča o presežku smrtnih primerov zaradi visokih temperatur. Iz Francije so tako sporočili, da je med 1. junijem in 22. avgustom umrlo 11.000 ljudi več kot v enakem obdobju leta 2019, pred pandemijo covida-19, piše na spletni strani WHO.

Kluge je v sporočilu za javnost tudi spomnil, da so se temperature v Evropi med letoma 1961 in 2021 znatno povišale, v povprečju za približno 0,5 stopnje Celzija na desetletje. Po podatkih v poročilu, ki ga je ta teden objavila Svetovna meteorološka organizacija, je to najhitreje segrevajoča se regija.

Ekstremne temperature so v zadnjih 50 letih v evropski regiji zahtevale več kot 148.000 smrtnih žrtev, letos pa samo doslej najmanj 15.000.

V sporočilu so še pojasnili, da je vročinski stres, ko se telo ne more ohladiti, glavni vzrok smrti zaradi vremenskih razmer v evropski regiji. Temperaturni ekstremi lahko poslabšajo tudi kronične bolezni, vključno s srčno-žilnimi boleznimi in boleznimi dihal ter sladkorno boleznijo.

Letošnje zgodovinsko sušno obdobje na evropski celini je povzročilo izredno slabo letino, rekordno intenzivnost požarov v naravi, močno pa je obremenilo tudi električno omrežje, še navaja AFP.

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je sicer včeraj na konferenci ZN o podnebnih spremembah COP27 v Egiptu med drugim pozval k razširitvi sistemov opozarjanja na ekstremne vremenske pojave po svetu.

Po navedbah Svetovne meteorološke organizacije (WMO), ki je razvila pobudo ZN za zgodnje opozarjanje, bi bilo v te sisteme do leta 2027 potrebno vložiti okoli 3,1 milijarde evrov. Cilj je, da bi do takrat tovrstni sistemi ščitili vsakega posameznika, je dejal Guterres ter opozoril, da vse večje emisije toplogrednih plinov pospešujejo ekstremne vremenske pojave po vsem planetu, ki terjajo življenja in na stotine milijard dolarjev izgub in škode.

Trenutno ima le polovica vseh držav sisteme za zgodnje opozarjanje. Po podatkih WMO so najmanj pripravljene majhne otoške države in revne države, ki jih globalno segrevanje še posebej prizadene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .11. 2022 ob  14: 57
-1
‼️NEME ŽRTVE CEPLJENJA DOBIVAJO GLAS‼️
Vse svetovne vlade so ves čas govorile o popolni varnosti genske terapije proti Covidu-19. Zavarovali boste sebe, predvsem pa druge. Ljudje so se tako večinoma iz SOLIDARNOSTI in ne zaradi ZDRAVJA tudi cepili. Enkrat, dvakrat, trikrat, nekateri tudi štirikrat. Cepili so tudi otroke. Verjeli so predstavnikom vlade, predvsem zdravstvenim ministrom in t.i. strokovnjakom iz skupin za obvladovanje Covida-19. Na misel jim ni prišlo, da je resnica popolnoma drugačna. Niso hoteli ali mogli verjeti, da bi jih zdravniki in politiki pošiljali v smrt. Ljudje morda dvomijo v resnicoljubnost politikov glede financ, pa kakšnih verodostojnosti spričeval. Da bi pa namerno zdravstveno škodili, ne to pa ne pride v poštev. Posebej zdravniki ne. Saj so zavezani Hipokratovi prisegi, a ne?
In vendarle se je natanko slednje tudi zgodilo. Številni starejši in v zadnjem času tudi mlajši ljudje so umrli in še umirajo, iznenada ali za najštevilčnejšimi boleznimi, ki so navedene v Pfizerjevih dokumentih, katere so jih hoteli za 75 let skriti. Umirajo tudi slavni ljudje, športniki, znane osebnosti ali se nenadoma pojavijo na televiziji z zategnjenim obrazom ali kakšno drugo »hibo«.
Številni ljudje imajo po cepljenju zelo hude poškodbe. To so tisti ljudje, ki so zvesto sledili napotkom in priporočilom zdravniške stroke ter politikov. »Gre za vaše starše, stare starše, da jih ne boste okužili. Cepite se. Čim prej«. Sedaj so ti preprosti in nič slabega misleči ljudje v strahotni stiski. Še pred nekaj časa popolnoma zdravi, v vrhunski zdravstveni formi, z voljo do življenja in velikimi ambicijami so obsedeli na invalidskih vozičkih ali se kako drugače prebijajo čez življenje.
»Ne vemo, kaj vam je. Verjetno je psihosomatskega izvora«. Tako pravijo zdravniki, ki so jim tišali iglo v ramo in jim sedaj predpisujejo pomirjevalne tablete ali tablete proti depresiji. Povezave s cepljenjem pa ne vidijo. To je tabu tema in o tem se ne sme govoriti. Nekateri, vendar redki se prebijejo do zdravnikov, ki so spregledali, da gre za poškodbe po cepljenju in jih začnejo obravnavati. Vendar zavarovalnice tega ne krijejo. Tisti, ki imajo, plačajo. Tisoče evrov za čiščenje krvi in druge tretmaje razstrupitve ali terapije po različnih boleznih.
Ljudi, ki so tako grdo prevarali prav ti zdravniki, ki so jih silili k cepljenju in politiki, ki so jim nabijali slabo vest ali grozili s prenehanjem delavnega razmerja, so sedaj pustili na cedilu. Jih ne zanimajo več. Svojo nalogo, za katero so prejeli mastne koronske dodatke so opravili, bolniki pa naj se znajdejo, kakor se hočejo. Še najraje bi jih verjetno izbrisali iz obličja zemlje, saj jim zbujajo slabo vest.

Žrtve cepljenja ne vedo, kakšna je njihova prihodnost. Zagotovo je le eno: da takšna, kot je bila pred to usodno odločitvijo iz solidarnosti, ne bo nikoli več.
V Nemčiji se počasi, ampak vztrajno prebija v uradne medije tudi ta- ta druga plat obveznega cepljenja proti Covidu-19, ki je pahnilo milijone v smrt ali v življenje, ki si ga ne želijo živeti.

Prevod: prof. Tjaša Vuzem, dipl.germ.
manemebasat |  08 .11. 2022 ob  12: 54
-1
Pobili ste jih vi s cepivi!
manemebasat |  08 .11. 2022 ob  12: 47
Prekleta banda smrdljiva kriminalska, WHO-laznivci in morilci!