NAJVIŠJE DRŽAVNE NAGRADE NA PODROČJU ŠOLSTVA TUDI V KOPER: Za izjemne dosežke strokovnjakinjama s Pedagoške fakultete

Koper

Dan po Svetovnem dnevu učiteljev sta ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec in predsednik Odbora za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva prof. dr. Boris Aberšek podelila najvišje državne nagrade na področju šolstva. Odbor je določil, da v letu 2021 podeli deset nagrad, od katerih sta dve prejeli zaposleni na Univerzi na Primorskem. Nagrado za izjemne dosežke na področju visokega šolstva sta prejeli doc. dr. Aksinja Kermauner in izr. prof. Jelena Sitar Cvetko s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF).

Foto z leve proti desni: dr. Darjo Felda, dr. Mara Cotič, prof. Jelena Sitar Cvetko, dr. Klavdija Kutnar, dr. Aksinja Kermauner, dr. Jurka Lepičnik Vodopivec

Zbrane je ob koncu prireditve v imenu nagrajenk in nagrajencev nagovorila Jelena Sitar Cvetko. Na letošnjo slovesnost so povabili še lanske prejemnice in prejemnike nagrad, med katerimi je bila tudi prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec (UP PEF), prejemnica nagrade za življenjsko delo.

Iskrene čestitke vsem nagrajenkam in nagrajencem!

Več o letošnjih nagrajenkah si lahko preberete na tej povezavi.