NAJVERJETNEJE PRESENETILO TUDI KOPRSKE POLICISTE: Za volanom 16-letnik pod vplivom amfetaminov

Kronika

V soboto ob 2.40 so policisti v Vrbici pri Ilirski Bistrici ustavili avtomobil, ki ga je vozil 16-letnik. Poleg tega, da je bil brez vozniške, je bil pozitiven hitri test na mamila, natančneje na amfetamin. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Minuli konec tedna so policisti Policijske uprave (PU) Koper posredovali v 140 primerih, na 113 so prejeli 400 klicev. Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, pet z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so pet vozil. Obravnavali so še dva vloma, 12 tatvin in sum umora. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali šestkrat.

V petek ob 20.30 so policisti v Štanjelu zasegli motor 17-letniku, ker ni imel vozniškega dovoljenja, motor pa ni bil registriran.

Ob 23.00 so v Postojni ustavili 38-letnega voznika. Alkotest je bil negativen, hitri test na mamila pa je bil pozitiven na kokain, kanabis in amfetamin. Strokovni pregled je odklonil.

V soboto ob 13.20 so v Divači zasegli avtomobil 27-letniku, ker mu je poteklo vozniško dovoljenje.

Ob 14.00 se je 41-letnik peljal z avtomobilom iz Postojne proti Hruševju, ko naj bi mu z leve strani na cesto skočila divjad. Sunkovito je zavrl, na kar ga je na mokri in spolzki cesti zaneslo najprej na levo stran vozišča. Tu naj bi s prednjim desnim delom vozila trčil v divjad. Avtomobil je nato zaneslo desno izven vozišča, kjer je s prednjim delom trčil v drevo, nato ga je odbilo nazaj na sredino ceste, kjer je obstal. Voznik se je lažje poškodoval. Vozilo pa je bilo tako poškodovano, da ni bilo mogoče na kraju potrditi, ali je bila res udeležena žival.

Na Ljubljanski cesti v Izoli so v soboto ukradli moped Baotian 25 km/h, bele barve, registrskih oznak RT KP 5T-U7, vreden 500 evrov.

Ob 18.30 so policisti pri Črnem Kalu ustavili 29-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,68 mg/l alkohola.

Ob 19.00 so na mejnem prehodu Dragonja 31-letnemu Ljubljančanu zasegli avtomobil, ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

V soboto je v Izoli bil ukraden moped Tomos youngster, vreden 800 evrov. Domačin ga je našel naslednji dan. Imel je zlomljeno ključavnico, manjkala je zadnja košarica.

Ob 22.50 so v Kopru ustavili 39-letnega voznika. Ker ni imel veljavne vozniške, so mu vozilo zasegli. Hitri test na mamila je bil pozitiven na kokain, opiate in amfetamine.

Včeraj ob 1.00 je 34-letni voznik v Kopru z avtomobilom trčil v robnik vozišča in nato še v robnik krožišča. Vozilo je po trčenju odbilo in je obstalo na cesti. Odtrgalo mu je prednje kolo. Alkotest je pokazal 0,89 mg/l alkohola.

Ob 16.00 so na Črnem Kalu 22-letnemu vozniku avtomobila izmerili hitrost 163 km/h na odseku ceste, kjer je omejitev 90 km/h.

Na plaži v Portorožu so Koprčanki ukradli mobilni telefon.

Včeraj ob 18.30 je 46-letnica peljala tovorno vozilo iz Čebulovice proti uvozu na avtocesto pri Senožečah. V križišču je izsilila prednost 26-letnemu vozniku avtomobila. V trčenju se je poškodovala sopotnica v avtomobilu, zlomila si je roko.

Minuli konec tedna so policisti odredili 124 alkotestov, pozitivnih je bilo pet.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so čez vikend obravnavali 50 nezakonitih prehodov meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija