NAJVEČJE "POKOPALIŠČE PNEVMATIK" NA SVETU V PLAMENIH: Ogenj je viden celo na satelitskih posnetkih (FOTO, VIDEO)

Svet

Zagorelo je največje odlagališče avtomobilskih pnevmatik na svetu. "Pokopališče gum", na katerem naj bi bilo več kot sedem milijonov zavrženih pnevmatik, se nahaja v bližini mesta Al Sulaibiya v Kuvajtu, ogenj pa je viden celo na satelitskih posnetkih.

V javnost je prišel posnetek, na katerem je viden ogromen oblak dima. Na družabnih omrežjih je že sprožil številne negativne odzive in kritike. Odkar je v torek postal viralen, si ga je ogledalo na milijone ljudi.

Posnetek prikazuje debel črni dim, ki se vali v ozadju tisočih pnevmatik. Mnogi so ob njem zaskrbljeni zaradi onesnaženja, ki ga bo to povzročilo, pa tudi zaradi vpliva le-tega na podnebne spremembe. "V Kuvajtu je zagorelo pokopališče pnevmatik. Ravno, ko smo mislili, da vremenske razmere ne morejo biti slabše ... Ne morem si niti predstavljati, kako bo to vplivalo na onesnaženost zraka," je zapisal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Določiti natančno lokacijo, s katere je bilo posnetek, je zelo težko, saj je odlagališče ogromno. Britanski Daily Mail je leta 2013 objavil poročilo, v katerem navaja, da se v puščavi tega kuvajtskega mesta vsako leto kopljejo velikanske luknje, v katere nato zakopljejo stare pnevmatike, poroča Jutarnji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija