Največ glasov anketiranih stranki SDS

Če bi bile to nedeljo volitve, bi največ podpore, 11,4 odstotka, dobila stranka SDS, kažejo rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za časnik Večer opravilo podjetje RM Plus. Na drugem mestu je SD s 6,6 odstotka, sledita PS s 4,5 odstotka in DeSUS s 4,1 odstotka. Podpora vladi se je v tokratni raziskavi nekoliko izboljšala.

Raziskavo javnega mnenja je opravilo podjetje RM Plus 20. in 21. decembra. Anketirali so 700 naključno izbranih oseb, starih 18 ali več let.

Na petem mestu bi glede na rezultate raziskave pristala NSi z 2,5 odstotka, zadnji dve mesti pa bi zasedli DL z 1,4 odstotka in SLS z enim odstotkom. Katero drugo stranko bi izbralo 4,2 odstotka vprašanih.

Da se volitev ne bi udeležili oziroma da ne bi volili nobene stranke je odgovorilo 41,8 odstotka vprašanih. Neopredeljenih je bilo 21,5 odstotka, svojega odgovora pa ni želelo izdati 1,1 odstotka sodelujočih.

Vlada z boljšo oceno

Podpora vladi se je decembra nekoliko izboljšala, kažejo rezultati raziskave. Srednja ocena dela vlade znaša 2,35, piše spletni Večer in dodaja, da se je to zgodilo kljub dejstvu, da največji delež vprašanih vladnega reševanja slovenskega bančnega sistema ne podpira. Dobra tretjina anketiranih namreč za sanacijo bank ne bi dala niti centa davkoplačevalskega denarja.