POČILO NA IZOLSKI OBVOZNICI: Polkrožno obračal, ko je vanj priletel motorist

Kronika

Včeraj popoldne sta se v Slovenski Istri zgodili dve prometni nesreči. Prva se je zgodila na Podvozni cesti v Luciji ob 13.33, druga pa ob 14.14 v Jagodju v Izoli.

Fotografija je simbolična. 

V obeh primerih so posredovali koprski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanca, odklopili akumulator in usmerjali promet.

V obeh trčenjih je bila poškodovana po ena oseba. Reševalci so oba poškodovanca prepeljali v izolsko bolnišnico, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Danes pa so s Policijske uprave (UP) Koper še sporočili, da je na Podvozni cesti zaradi neprilagojene hitrosti sam padel 40-letni voznik motornega kolesa in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Medtem ko je do druge nesreče prišlo na izolski obvoznici, v kateri sta bila udeležena 42-letni voznik osebnega avtomobila in 32-letni voznik motorja. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik avtomobila nepravilno polkrožno obračal na koncu obvoznice, takrat pa je v njega zaradi nepravilnega prehitevanja trčil motorist, ki je pri tem padel po tleh in se telesno poškodoval.

Ko bodo ugotovljene točne poškodbe motorista in znan rezultat strokovnega pregleda, bo zoper voznika osebnega vozila izveden ustrezen ukrep, vozniku motornega kolesa pa so policisti že izdali plačilni nalog, ker je kršil prepoved prehitevanje kolone ob zgostitvah in ni upošteval talnih označb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija